Mobitel prisluskivac i citac SMS-ova
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Mobitel prisluskivac i citac SMS-ova
Pozdrav!
Prije svega moram reći da sam zaista oduševljen ovom stranicom/forumom.
Ja imam jedno malo kompleksnije pitanje, tačnije imam 2 pitanja:
1. Postoji li, odnosno može li se napraviti, neki uređaj koji će biti dovoljno mal da ga se može staviti u nečiji mobitel (a da vlasnik mobitela to ne zna) i da mogu kod kuće na nekom drugom glavnom uređaju ja prisluškivati sve što taj priča ne samo na mobitelu nego i pored mobitela u nekom radijusu od neki metar do dva metra? Znači da mogu slušati šta priča i dok sjedi sa nekim.
Ako je moguće ovo napraviti, koliko je izvodljivo, koliko košta i koja je otprilike največa moguća udaljenost tog uređaja od mene tj. od glavnog uređaja (koji je kod mene), a da ga ja još uvijek mogu čuti?
2. Postoji li možda, tj. može li se napraviti neki uređaj pomoću kojeg ću ja vidjeti sve njegove odlazne i dolazne SMS-ove na njegovom mobitelu (mada sumnjam da ovo ima)?
Znam da je pitanje malo presloženo i nezahvalno (jer sam vjerovatno prethodno trebao pretabiriti malo po forumu) ali bih stvarno bio zahvalan da mi odgovorite.
Prije svega moram reći da sam zaista oduševljen ovom stranicom/forumom.
Ja imam jedno malo kompleksnije pitanje, tačnije imam 2 pitanja:
1. Postoji li, odnosno može li se napraviti, neki uređaj koji će biti dovoljno mal da ga se može staviti u nečiji mobitel (a da vlasnik mobitela to ne zna) i da mogu kod kuće na nekom drugom glavnom uređaju ja prisluškivati sve što taj priča ne samo na mobitelu nego i pored mobitela u nekom radijusu od neki metar do dva metra? Znači da mogu slušati šta priča i dok sjedi sa nekim.
Ako je moguće ovo napraviti, koliko je izvodljivo, koliko košta i koja je otprilike največa moguća udaljenost tog uređaja od mene tj. od glavnog uređaja (koji je kod mene), a da ga ja još uvijek mogu čuti?
2. Postoji li možda, tj. može li se napraviti neki uređaj pomoću kojeg ću ja vidjeti sve njegove odlazne i dolazne SMS-ove na njegovom mobitelu (mada sumnjam da ovo ima)?
Znam da je pitanje malo presloženo i nezahvalno (jer sam vjerovatno prethodno trebao pretabiriti malo po forumu) ali bih stvarno bio zahvalan da mi odgovorite.
- MladaNada
- Stariji član
Mislim da ne mozes napraviti ni jedno ni drugo , za prvo bi trebao dva mikrofona , jedan pored zvucnika , a jedan pored mikrofona , dok bi vodovi i dalje bili u telefonu. U mobilnom tesko da ima mjesta da ista ubacis.Mogao bi serijski spojiti neki predajnik kod zvucnika , u SMD tehnici , ali mislim da bi opet bilo preveliko da stane u fon. Na ovo drugo nemoj ni pomisljati , jer bi ti tu vjerovatno trebao neki mikrokontroler , a i sa njim bi jaaako tesko to uspio!
- MladaNada
- Stariji član
Jos nesto...Da bi prisluskivao u radijusu od 2 metra , dok je mob. u dzepu , a mikrofon u mobu , treba ti superosjetljiv mikrofon , ili mikrofonski predpojacivac , sto znaci da , da bi nekog prisluskivao preko moba , moras naci nekog sa Nokiom N-Gage (recimo , mene ) ili nekom starom ciglom , da bi to stavio unutra...Ukratko , zaboravi na to
To sto strazis nema ni James Bond, ali postoji nesto drugo.
Postoji uredjaj za kloniranje kartica i software za to.
Potrebno je zeljenu karticu ubaciti u taj uredjaj, pokrenuti software
za kopiranje sadrzaja (kopira i sve telefonske brojeve, i pin kod,
i puk kod...), tako da dobijes potpuno novu karticu ali se ponasa kao
original. Potrebno je oko 20 minuta da se ocita ceo sadrzaj i prebaci
na klon. Jedna prazna kartica kosta oko 8 evra, a moze da primi,
cini mi se, 10 razlicitih brojeva telefona. Vlasnik klonirane kartice ima
prednost u odnosu na original. Kada aktivira (ubaci u mobilni) i ukljuci
sve pozive i sve poruke dobija on, a ne pravi vlasnik. Ne sme da se
koristi mnogo dugo u toku dana jer pravi vlasnik moze da primeti
nesto cudno (niko ga ne zove, ne salju mu poruke i sl). Jos ako je
na ovom forumu tek ce onda da zna sta ga je snaslo.
Postoji uredjaj za kloniranje kartica i software za to.
Potrebno je zeljenu karticu ubaciti u taj uredjaj, pokrenuti software
za kopiranje sadrzaja (kopira i sve telefonske brojeve, i pin kod,
i puk kod...), tako da dobijes potpuno novu karticu ali se ponasa kao
original. Potrebno je oko 20 minuta da se ocita ceo sadrzaj i prebaci
na klon. Jedna prazna kartica kosta oko 8 evra, a moze da primi,
cini mi se, 10 razlicitih brojeva telefona. Vlasnik klonirane kartice ima
prednost u odnosu na original. Kada aktivira (ubaci u mobilni) i ukljuci
sve pozive i sve poruke dobija on, a ne pravi vlasnik. Ne sme da se
koristi mnogo dugo u toku dana jer pravi vlasnik moze da primeti
nesto cudno (niko ga ne zove, ne salju mu poruke i sl). Jos ako je
na ovom forumu tek ce onda da zna sta ga je snaslo.
ima nesto slicno, ali se ne instalira na komp nego na fon, onda sa njim skeniras mrezu i presreces poruke i pozive, to se sve da izvest al mi se neda objasnjavat, kad budem imo vremena cu napisat moje videnje(ideju) kako bi se dalo prisluskivat mobitele, locirat ih itd.mislim da sam na jezgri(jezgra.org) forumu vidio neki link za neki program koj instalira na komp ili nes tako upises imei moba i primas duple poruke i pozive (mislim)
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
WizzAss wrote:ima nesto slicno, ali se ne instalira na komp nego na fon, onda sa njim skeniras mrezu i presreces poruke i pozive, to se sve da izvest al mi se neda objasnjavat, kad budem imo vremena cu napisat moje videnje(ideju) kako bi se dalo prisluskivat mobitele, locirat ih itd.
a jel tebi to ima logike?
Ovaj lik je imao takav uredjaj. Oglasio se u mojim oglasniku
jos prosle godine. Nisam siguran da jos uvek to radi.
Ako je problem reklamirati se ovde, neka admini obrisu...
030/613631
063/1018586
Imao i kloner mobilnih kartica i kartice. Raspitaj se sta jos ima.
Pun je cudnih uredjaja (bezicni punjac za mob i sl.).
P.S.
Ako nije problem, kazi da si oglas nasao u novini "Halo, halo oglasi"
To je moja novina.
jos prosle godine. Nisam siguran da jos uvek to radi.
Ako je problem reklamirati se ovde, neka admini obrisu...
030/613631
063/1018586
Imao i kloner mobilnih kartica i kartice. Raspitaj se sta jos ima.
Pun je cudnih uredjaja (bezicni punjac za mob i sl.).
P.S.
Ako nije problem, kazi da si oglas nasao u novini "Halo, halo oglasi"
To je moja novina.
ima, ako je gsm mobitel ONDA MORA MOC DEKODIRAT TAJ JEBENI SIGNAL!! kuzis sad? ti prakticki ne skeniras mrezu nego hvatas poruke i pozive koji preletavaju preko tvog fona!roby44 wrote:
a jel tebi to ima logike?
ps. robi44, ne zajebavaj
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
pa daj ne budi lud,to je prakticki nemoguce u real-time-u. prvo trebas odredit koji mob ces prisluskivat, znaci skenirat IMSI.
donekle je potrebno dobivat informacije s mreze, a i onda je tesko.
ti moras imat laznu baznu stanicu da ju tako i mob prepozna i komunicira s njom,tek onda kad imas signal mozes ga dekodirat i istog proslijedit pravoj baznoj, uz najbolju opremu ces imat kasnjenje.
bila je vec negdje rasprava o tome da takve uredaje kupuju drzave za nazamislive pare,i to ne izgleda ko mobitel nego kombi s opremom.
da ti to nisi zamjenio sa onim siemensima koji dodatno kodiraju signal da ih se ne moze prisluskivat....
donekle je potrebno dobivat informacije s mreze, a i onda je tesko.
ti moras imat laznu baznu stanicu da ju tako i mob prepozna i komunicira s njom,tek onda kad imas signal mozes ga dekodirat i istog proslijedit pravoj baznoj, uz najbolju opremu ces imat kasnjenje.
bila je vec negdje rasprava o tome da takve uredaje kupuju drzave za nazamislive pare,i to ne izgleda ko mobitel nego kombi s opremom.
da ti to nisi zamjenio sa onim siemensima koji dodatno kodiraju signal da ih se ne moze prisluskivat....
evo ti jedan textic koji sam nasao....
Do podataka o današnjoj tehnici, mogućnostima i opsegu prisluškivanja fiksnog ili mobilnog telefonskog prometa dolazi se na sličan način kao i do podataka o špijunskim satelitima i njihovim mogućnostima: informacije se pojave većinom kod medijske eksponiranosti raznih špijunsko-prislušnih afera koje pokrenu političari ili vojni dužnosnici koji sumnjaju da su meta tajnog prisluškivanja. Kod sudskih procesa i izjava koje daju akteri afera za javnost, pronađe se pokoji redak o samoj tehnici, načinu i metodama kojim je prisluškivanje mobitela provedeno, a u ovom članku pokušao sam objediniti sve te "razbacane" informacije, ne ulazeći u tumačenje moralne strane vršenja prisluškivanja (kršenje ljudskih prava, slobode komuniciranja itd ...) već prvenstveno, što je elektroničarima zanimljivije, skupiti dostupne tehničke informacije o samim uređajima i metodama kojima se vrši prisluškivanje mobilne telefonije. Tako sam pobrojao i nekoliko tvorničkih uređaja za prisluškivanje mobitela koji se nude na prodaju, iako su za njih dani prilično šturi, a često i dvojbeni podaci. Za svaki takav uređaj koji se nudi za prisluškivanje GSM-a (pa čak i ako je u pitanju samo malo bolji radio skaner sa analizatorom spektra) stoji da je namijenjen prodaji samo vladinim organizacijama i tajnim službama. Međutim, samim time što se uređaji reklamiraju preko interneta, ponekad i sa naznačenom (povećom) cijenom, daje naslutiti da će trgovci uslužiti svakog "ozbiljnog" kupca. Naime, sve više država donosi zakonske uredbe, kojima svojim telekomunikacijskim tvrtkama propisuju obvezu pružanju usluga vladi za potrebe provođenja prisluškivanja telekomunikacijskog prometa, a to onda znači da vlade više nemaju potrebu za legalnom nabavom skupih uređaja za dešifriranje u realnom vremenu. Na kraju, treba spomenuti da se na internetu "prodaju" i totalno neozbiljni uređaji i programi za prisluškivanje GSM-a u privatnom aranžmanu, obično vrlo povoljne cijene i fantastičnih mogućnosti, za koje će svatko tko imalo poznaje GSM sustav lako zaključiti kako prezentirani uređaj ne može funkcionirati.
Do podataka o današnjoj tehnici, mogućnostima i opsegu prisluškivanja fiksnog ili mobilnog telefonskog prometa dolazi se na sličan način kao i do podataka o špijunskim satelitima i njihovim mogućnostima: informacije se pojave većinom kod medijske eksponiranosti raznih špijunsko-prislušnih afera koje pokrenu političari ili vojni dužnosnici koji sumnjaju da su meta tajnog prisluškivanja. Kod sudskih procesa i izjava koje daju akteri afera za javnost, pronađe se pokoji redak o samoj tehnici, načinu i metodama kojim je prisluškivanje mobitela provedeno, a u ovom članku pokušao sam objediniti sve te "razbacane" informacije, ne ulazeći u tumačenje moralne strane vršenja prisluškivanja (kršenje ljudskih prava, slobode komuniciranja itd ...) već prvenstveno, što je elektroničarima zanimljivije, skupiti dostupne tehničke informacije o samim uređajima i metodama kojima se vrši prisluškivanje mobilne telefonije. Tako sam pobrojao i nekoliko tvorničkih uređaja za prisluškivanje mobitela koji se nude na prodaju, iako su za njih dani prilično šturi, a često i dvojbeni podaci. Za svaki takav uređaj koji se nudi za prisluškivanje GSM-a (pa čak i ako je u pitanju samo malo bolji radio skaner sa analizatorom spektra) stoji da je namijenjen prodaji samo vladinim organizacijama i tajnim službama. Međutim, samim time što se uređaji reklamiraju preko interneta, ponekad i sa naznačenom (povećom) cijenom, daje naslutiti da će trgovci uslužiti svakog "ozbiljnog" kupca. Naime, sve više država donosi zakonske uredbe, kojima svojim telekomunikacijskim tvrtkama propisuju obvezu pružanju usluga vladi za potrebe provođenja prisluškivanja telekomunikacijskog prometa, a to onda znači da vlade više nemaju potrebu za legalnom nabavom skupih uređaja za dešifriranje u realnom vremenu. Na kraju, treba spomenuti da se na internetu "prodaju" i totalno neozbiljni uređaji i programi za prisluškivanje GSM-a u privatnom aranžmanu, obično vrlo povoljne cijene i fantastičnih mogućnosti, za koje će svatko tko imalo poznaje GSM sustav lako zaključiti kako prezentirani uređaj ne može funkcionirati.