Stari Samsung TV - nemam daljinskog :/
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Stari Samsung TV - nemam daljinskog :/
Ako sam fulao forum kategoriju (popravak uređaja) sorry..
Imam stari Samsung TV (Model no: CB-528ZSE) i nazalost nemam daljinskog jer se jos davno pokvario,
danas sam kupio digitalni prijemnik i prikopčao sve i kao što i pretpostavljam treba prebacit na VIDEO,
ali pošto nemam daljinskog sa kojim bih to uradio, a na TV-u nažalost nema te tipke nezz sta da radim..
Isao sam kupiti univerzalni daljinac ali u listi TV-a koje podrzava nema mog TV-a .. donijeo sam ga kuci, testirao i ne moze na moju TV..
...ima li kakvih prijedloga sta da radim?
Imam stari Samsung TV (Model no: CB-528ZSE) i nazalost nemam daljinskog jer se jos davno pokvario,
danas sam kupio digitalni prijemnik i prikopčao sve i kao što i pretpostavljam treba prebacit na VIDEO,
ali pošto nemam daljinskog sa kojim bih to uradio, a na TV-u nažalost nema te tipke nezz sta da radim..
Isao sam kupiti univerzalni daljinac ali u listi TV-a koje podrzava nema mog TV-a .. donijeo sam ga kuci, testirao i ne moze na moju TV..
...ima li kakvih prijedloga sta da radim?
Re: Stari Samsung TV - nemam daljinskog :/
Kod većine TV-a se palenjem digitalnog ili sat prijemnika automatski aktivira AV ulaz na TV-u ukoliko su skartom povezani.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
aktivira se,samo je bitno kamo uštekaš scart...na resiveru uštekaš u TV a ne u VCR i prebacit će se sam,,,ili je tv tolko star da nema tu mogućnost
"cuksi" -> "dino_kc"
u TV je i ukljucit (ne u VCR)..
povezan je scart-om .. samo sto koristim onaj convertor iz scarta u AV kabal (ona tri prikljucka)..
jer na TV-u nema scart ulaza, ..
povezan je scart-om .. samo sto koristim onaj convertor iz scarta u AV kabal (ona tri prikljucka)..
jer na TV-u nema scart ulaza, ..
e onda bi ti taj conventor trebao ili imat prekidać na sebi,,,za prebacivanje in/out ili kupi novi ako nema jer su te zeznuli,ukljući i jedno i drugo i probaj pomaknut taj prekidać na out i trebalo bi se prebacit
"cuksi" -> "dino_kc"
ima IN/OUT .. probao sam i nista
sorry ako smaram..
sorry ako smaram..
e onda ti nemogu pomoći...probaj oćistit stari orginalni daljisnki...otvoriš ga pažljivo i oćistiš vatom i alkoholom,sve detaljno oćistit i mora radit..
"cuksi" -> "dino_kc"
stari originalni daljinski...
eh, kad bi ga imao
davno izgubljen..
ma nista, hajde da vas ne smaram vise..
ipak hvala, ako se netko sjeti jos neceg sto bih
mogao napraviti po ovom pitanju neka napise, dobro bi doslo..
eh, kad bi ga imao
davno izgubljen..
ma nista, hajde da vas ne smaram vise..
ipak hvala, ako se netko sjeti jos neceg sto bih
mogao napraviti po ovom pitanju neka napise, dobro bi doslo..
Ma neki od univerzalnih daljinaca sigurno može.
Ne gledaj ima li TV u dokumentaciji daljinskog, nego probaj s onom opcijom automatskog traženja koda.
Ne gledaj ima li TV u dokumentaciji daljinskog, nego probaj s onom opcijom automatskog traženja koda.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
-
Prijatele uzmi nintendo kako konvertotr na slika i zvuk ukljuci te pinove i onda biraj na tv isto kako program
..ali i za nitendo mi treba tipka VIDEO +.+
ili,imaš neki stari video??? da ima modulator i scart??? ako imaš objasnit ću ti šta da napraviš..
"cuksi" -> "dino_kc"
nemam :/
pa reci ti šta da napravim, možda naleti kakav stari video...
pa reci ti šta da napravim, možda naleti kakav stari video...
ovako,uzmeš DVB-T,spojiš ga scartom u video,iz videa,RF kablom iz modulatora spojiš video na tv... staviš tv na neki program koj ne koristiš,znaći 0 ili neki deseti,upališ video (da se lakše snađeš stavi neku kasetu unutra i pusti,kasetu za koju znaš šta je gore) i tražiš na tv-u kako tražiš programe tako tražiš i video,kad ti se pojavi slika s kasete tako ostaviš,našao si video,video postaviš na AV i upališ DVB-T..znaći da bi gledao DVB-T..upališ tv,staviš ga na broj na koj si našao video,upališ video on mora biti na AV i samo upališ resiver,nađeš programe i gledaš...ako nešto nije jasno pitaj.,.
"cuksi" -> "dino_kc"
Ili pošalji privatnu poruku matayi..evo iz jedne druge teme
mataya wrote:mi u servisu prodajemo daljinske po 120kn.
preko ir veze ih spajamo na pc i svaki se posebno programira bas za određeni tv.
dajemo i 12mjeseci jamstvo.
to znam i ja radit..imamo i mi u servisu to..
"cuksi" -> "dino_kc"
Ja isto imam stariji samsungov TV, mozda nesto malo noviji od tvog, jer imam skart na njemu. Ali kod mene kada listas programe bez daljinskog, na onim dugmicima na samom TV-u, nakon programa 0, ide AV, ako listas unazad...scroller wrote:
?
znači stavim na nulu (0) i kliknem da trazi program (unazad) i trebao bi naći AV ?
ako je tako..
.. to sam pokušao, ne djeluje..
ako je tako..
.. to sam pokušao, ne djeluje..
Pokusaj sa programa 99 da listas unaprijed, jedino jos to... Mada, mislim da bi se AV moralo moci ukljuciti i sa tim dugmicima na samom TV-u, odnosno bez daljinskog...
hahaha jaoo sramote, kad bih imao toliko (imam samo 25) lollaki_bs wrote:Pokusaj sa programa 99 da listas unaprijed, jedino jos to...
mah nista.. novi tv kupit kad skupim pare i to je to..
hvala svima