hey imam pitanje vidite ja imam dva batery packa i treba mi neka shema za neki uredaj koji ima svoj vlastiti power source i da na njega prikacim ta dva packa i to prikacim na eksterni uredaj kad se taj prvi pack potrosi on prebaci na drugi pack nemam iskustva sa pic pa bih bio zadovoljan ako i napisete program!
voltage switch
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- 555 chip
- Napredujem
voltage switch
Shit happens every day!
- 555 chip
- Napredujem
Re: voltage switch
evo malo detalnjije
http://www.4shared.com/photo/E_ymS5mw/untitled.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.4shared.com/photo/E_ymS5mw/untitled.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Shit happens every day!
Za to ne treba pic, to je sve analogna tehnika.
Pogledaj hot swap switch, od lineara, maxima, i sl...
Ti trebas pratiti samo napon na bateriji, i kad ti padne ispod odredjene granice, prebacis na drugu, i to je to.
Samo moras napraviti da kad prebacis na drugu, u slucaju da skoci napon kad se rastereti prva baterija, ne vrati na nju. Vec kad je jednom iskljucis zavrsio si sa njom. To mozes napraviti sa vecim histerezisom, ili nekom logikom, da kad je druga ukljucena nikako ne mozes ukljuciti prvu...
Pogledaj hot swap switch, od lineara, maxima, i sl...
Ti trebas pratiti samo napon na bateriji, i kad ti padne ispod odredjene granice, prebacis na drugu, i to je to.
Samo moras napraviti da kad prebacis na drugu, u slucaju da skoci napon kad se rastereti prva baterija, ne vrati na nju. Vec kad je jednom iskljucis zavrsio si sa njom. To mozes napraviti sa vecim histerezisom, ili nekom logikom, da kad je druga ukljucena nikako ne mozes ukljuciti prvu...
- 555 chip
- Napredujem
ti nisi ja mislim skroz razumio meni treba da on automatski prebacuje bateriju
Shit happens every day!
Pa kad sam rekao da prebacis na drugu, nisam mislio ti rukom, nego komparator koji bi kad napon na bateriji dodje ispod odredjenog nivoa istovremeno iskljucio prvi izvor, a ukljucio drugi. Za tu namenu postoje hot swap switche-evi. Koji manje vise imaju ulogu jako brzih releja, male potrosnje.
Tako da taj trenutak za koji se vrsi prebacivanje, traje jako kratko(mislim da su u pitanju uS), pa potrosac to i ne primeti...
EDIT: Gore je naveden princip rada, tj opisan. Realizuj to sa 2 komparatora, jednim switchem, i neces imati problema...
Tako da taj trenutak za koji se vrsi prebacivanje, traje jako kratko(mislim da su u pitanju uS), pa potrosac to i ne primeti...
EDIT: Gore je naveden princip rada, tj opisan. Realizuj to sa 2 komparatora, jednim switchem, i neces imati problema...
Zicama, a mozda je i bolje da napravis plocicu
Ja nemam vremena da ti crtam semu, sedi malo zagrej stolicu, pa uradi sam, pa ce ti neko vec reci valja, ne valja, ispravi to ili ono...
Ja nemam vremena da ti crtam semu, sedi malo zagrej stolicu, pa uradi sam, pa ce ti neko vec reci valja, ne valja, ispravi to ili ono...