SCR varenje

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
VanUnited

SCR varenje

Post by VanUnited »

Ćao Svima,

Imam neku mašinu za varenje trokutastih nosača koju želimo rekonstruisati.
Na njoj je neka stara elektronika koja upravlja tiristorima-6kom. Ta elektronika koliko sam skužio reže sinusoidu u ovisnosti koliko je na potenciometru podešena struja i vrijeme varenja. Mi želimo da napravimo elektroniku tako da kad joj damo signal sa PLCa da ona reže tu sinusoidu(tj da tada vari) u ovisnosti koliku struju želimo imati na varenju. Radi se o nekoj SCR tehnologiji. U prilogu je shema neke slične elektronike samo za one ručne strojeve za varenje.

Dali mi netko može predložiti shemu samo ovog dijela za presjecanje sinusoide i komponente koje mi trebaju, mi bi vrijeme varenja podesili na PLCu. Trafoi su 90kVA, 6kom. Struja je 1200A.

Bilo kakva informacije mi je bitna.

LP
VanUnited
Attachments
varenje.zip
(49 KiB) Downloaded 220 times
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: SCR varenje

Post by Drago_Zg »

Pogledaj Topic u grupaciji Sheme " Regulator triaca ".
Tu imaš obrađen kompletan driver sa otvorenim kodom. Primjer drivera sa preciznim pokazateljem
postotka i upis u ROM memoriju trenutnog stanja, otvorenosti napona.
To znači da možeš PLC vezati preko nožice mikrokontrolera RA4, i njime upravljati
proces varenja, preko regulacije napona, odnosno sinusoide, a time možeš iskoristiti
i druge funkcijske radnje, što predstavlja fleksibilnost mikrokontrolera. Vidi u Topicu!
Design sheme je išao u pravcu galvanskog odvajanja, opto izolacija, a kompatabilan je sa svim PLC
uređajima. To znači da je sve rješeno samo treba software posložiti,a to nije problem, da radi u jednoj cijelini.
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
Post Reply