pozzz svima ja sam ovde novi,i dosao sam potraziti pomoc kod vas !!!
Imam jedno staro gitarsko pojacalo i nedavno kada sam svirao odjednom je zvucnik krenuo brujati,znaci zvicnik je brujao i kada smanjim volume na pojacalu sta god da uradim isto se desavalo i to je trajalo nekih 15ak min. i onda je izgorio zvucnik....e sada sam ja popravio zvucnik on radi isprobao sam ga, ali se bojim prikopcati o5 na to pojacalo!!! Pa kako bih ja mogao znati dali je to bilo do pojacala ili do zvucnika??? Ima li neko neki savjet ili nesto???
pozzz svima i hvala vam;))))
gitarsko pojacalo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: gitarsko pojacalo
To ti je do nispravnog pojačala.....daj reci koje je pojačalo....tranzistor ili?
Najverojatnije je otisao izlaz,pojavio se tranzijent na izlazu i otisao zvucnik.Ako je tranzistorski pojacivac prvo proveri izlazne tranzistore,napone na ispravljacu(ako je simetricno napajanje mozda je otisla jedna grana).Ako je fabricko pojacalo - nabavi prvo semu.Ako ima elko na izlazu prema zvucniku obavezno ga promeni!
e momci hvala vam!!!
ja se nista skoro nerazumijem oko struje trebao bi mi ovih dana doci jedan elektricar pa vam sve javim ako on neuspije popraviti!!!
pojacalo je cajevec GA50!!!
i da vas pitam jos u vezi membrana za zvucnike ima li igdje kupiti novih membrana i gubi li se puno zvuk ljepljenjem???
HVALA pozzz:)))
ja se nista skoro nerazumijem oko struje trebao bi mi ovih dana doci jedan elektricar pa vam sve javim ako on neuspije popraviti!!!
pojacalo je cajevec GA50!!!
i da vas pitam jos u vezi membrana za zvucnike ima li igdje kupiti novih membrana i gubi li se puno zvuk ljepljenjem???
HVALA pozzz:)))
Znači pregledaj izlazne tranz. BC212, 2N3440/2N5416, 2N3773........i pregledaj elektrolite na naponskom djelu...
Ovde kod mene u MKD se moze kupiti membrana.Na Cajevcu je bila cini mi se bila 15 tica i to RCF,ako se ne varam.Membrana za te zvucnike stoji oko 20EU,a namotaj 10-12 EU.Taj*magarac* od zvucnika se moze dosta lepo zakrpiti ,sto znaci da ne bi imalo posebnih problema oko zvuka,ako se radi samo o popravci dela hartije .Svako drugo intervenisanje(spajder,amortizer,namotaj) ima tezinu ako ne znas kako.Potrazi majstora u svakom slucaju!
ma sve to stoji ali ja sad neznam ni isplatili se meni popravljeti to sve ipak je to staro i kad je 1 otislo o5 ce se nesto pokvariti!!!
pokusacu nesto sam napraviti ako mi se bude dalo u svakom slucaju hvala na pomoci!!!
vidim da fino znate i objasniti i da imate volje za to... to mi se bas svaidja na ovom forumu!!!
pozdrav:)))
pokusacu nesto sam napraviti ako mi se bude dalo u svakom slucaju hvala na pomoci!!!
vidim da fino znate i objasniti i da imate volje za to... to mi se bas svaidja na ovom forumu!!!
pozdrav:)))