reset "tonera" za samsung ML-1640
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
reset "tonera" za samsung ML-1640
Pozdrav, refilovao sam toner za navedeni stampac ali mi i dalje pokazuje da je prazan. Naime radi sve normalno ali LED dioda koja pokazuje da nema tonera i dalje blinka kao da je prazan pa me zanima da li je neko imao slican slucaj ili pokusavao da rijesi ovaj problem. Havala!!
Re: reset "tonera" za samsung ML-1640
Pozdrav!
Ja sam također napunio toner s prahom kad je bio prazan... led dioda mi još uvjek pokazuje da je toner prazan ali sve ostalo normalno radi. Printer je KONICA MINOLTA 1300. Ne sekiram se baš previše za tu ledicu... samo da on još u redu printa.
Ja sam također napunio toner s prahom kad je bio prazan... led dioda mi još uvjek pokazuje da je toner prazan ali sve ostalo normalno radi. Printer je KONICA MINOLTA 1300. Ne sekiram se baš previše za tu ledicu... samo da on još u redu printa.
Kazete za toner kod većine novijih laserskih pisača sadrže mikrokontroler u kojem imaju programčić kojim broje ispisane stranice i upravljačkoj elektronici u pisaču šalju podatak. Taj podatak se ujedno upisuje u neizbrisivu memoriju mikrokontrolera. Tu vrijednost je navodno nemoguće resetirati na nulu.
Jednom prilikom sam sa nekih tinti poskidao ATtiny 12 mikrokontrolere koji imaju istu svrhu. Konzultirajući se s jednim guruom za Atmelove mikrokontrolere došao sam do informacije da je mikrokontroler zaključan i ne postoji način da se prodre u njega, osim probojcem ili čavlom i čekićem.
Jednom prilikom sam sa nekih tinti poskidao ATtiny 12 mikrokontrolere koji imaju istu svrhu. Konzultirajući se s jednim guruom za Atmelove mikrokontrolere došao sam do informacije da je mikrokontroler zaključan i ne postoji način da se prodre u njega, osim probojcem ili čavlom i čekićem.
i jel pomaže navedeni postupak ?Smjesko wrote: ne postoji način da se prodre u njega, osim probojcem ili čavlom i čekićem.
U prodaju su cipovi koji se menjaju kad se napuni toner,nisu skupi (0,5EU) i lako se menjaju.Posle toga sve je ok.Pogotovu sto ovi novi se mogu resetovati
Sumnjam.....
Nemoj da sumljas jer tako jeste. Na toneru imas cip koji je vidljiv. Kupis drugi skines taj i bacis i stavis nov
Evo 2 linka kako se moze resetovati ali ja nisam probavao pa tako da znas da radis na svoju odgovornost
Evo 2 linka kako se moze resetovati ali ja nisam probavao pa tako da znas da radis na svoju odgovornost
Code: Select all
http://www.kemarilah.com/2009/05/27/mereset-samsung-ml-1640-2/
http://www.taringa.net/posts/ebooks-tutoriales/2864492/Samsung-ML-1640-con-toner-recargables.html
Imam reseter za ove nove cipove i njih mogu da resetujem.Originalne cipove ne mogu resetovati,pa vadim stare(originale) i stavljam ove nove ,kineske(no name!).Njih resetujem dok toner ne prokljuca i sve pocne da leti prasina i da se raspada na sevovima.