pozdrav majstorima!
Imam problem sa quadro ctv 55x10txt. Tv ne starta, mjerio sam napone na mreži su svi ispravni, procesor oscilira na kvarcu, dobiva napajanje. slučajno sam kratko spojiu ulaz od daljinskog sa sondom od skopa i susjednim pinom, i tv je startao, ali "pumpa" dok držim pinove spojene. ako odpojim opet je mrtav. Dal je do procesora ili dump ne valja. eprom je 24c04 i na pinovima sda i scl nema nikakvih impusa.
ctv55x10
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: ctv55x10
Mnogo lose si postavio temu.
Koja je to sasija? Koji je procesor u pitanju? Koje pinove kad spojis aparat proradi. Ne moze se reci IR ulaz i susjedni pin. Jedan vise ili jedan manje. Da pogadjamo.
Ako je sasija 3Y11 probaj da u mreznom stepenu na tranz. Q610 spojis nakratko kolektor i emiter. Ako se aparat ukljuci i proradi VN, onda je najvjerovatnije neispravan procesor. Takodje u ovom slucaju probaj i bez kola 24c04
Koja je to sasija? Koji je procesor u pitanju? Koje pinove kad spojis aparat proradi. Ne moze se reci IR ulaz i susjedni pin. Jedan vise ili jedan manje. Da pogadjamo.
Ako je sasija 3Y11 probaj da u mreznom stepenu na tranz. Q610 spojis nakratko kolektor i emiter. Ako se aparat ukljuci i proradi VN, onda je najvjerovatnije neispravan procesor. Takodje u ovom slucaju probaj i bez kola 24c04
Alexa
Ispričavam se radi toga. Je to je ta šasija i probao sam kratko spojiti q601 i tv proradi. Poslije sam izvadio 24c04 i onda mi proradi na tipku za uključenje. Vjerovatno je to kolo u pitanju ili se možda varam? Dali treba ubacivati dump u eprom kad se mijenja ili? Inače Aleksa veliko hvala za savjet.
Ako aparat radi bez 24c04 onda je najvjerovatnije los dump. Ako imas nacina upisi mu ispravan dump i rijesio si problem.
Ako nemas, ugradi prazno kolo 24c04 i procesor ce sam upisati osnovne parametre s tim sto ces ti kasnije morati neka mala podesavanja izvrsiti kao sto su visina slike, linearitet...
Ako nemas, ugradi prazno kolo 24c04 i procesor ce sam upisati osnovne parametre s tim sto ces ti kasnije morati neka mala podesavanja izvrsiti kao sto su visina slike, linearitet...
Alexa
E majstore spasio si me. Hvala još jednom.