Zdravo..dali mi iko moze pomoc..Potrebna mi je knjiga "Zbirka rešenih zadataka iz osnova digitalne elektronike" Autor(i): Milan Ponjavić ,Vladimir Rajović,Lazar Karbunar....Potrebna mi je samo jedna stranica..Platit cu koliko god je potrebno....Da vidi te kako knjiga izgleda pogledaj te na ovaj link...
http://www.kameleon.rs/zbirka-resenih-z ... 1-view.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
MOlim vas pomozi te....Hvalla unaprijedddddd
Zbirka rešenih zadataka iz osnova digitalne elektronike
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Zbirka rešenih zadataka iz osnova digitalne elektronike
A da postaviš zadatak; pa da ga pokušamo zajedno riješiti?
Ewo zadatak nezz kako da ga uradim..Ako neko moze da mi pomogne i platit cu nije problem...molim vass
Realizovati sinhronu sekvencijalnu mrežu koja u zavisnosti od upravljačkih signala A i B radi:
A.) Ako su A i B= 0 i 0 mreža se ponaša kao binarni brojač naprijed
B.) Ako su A i B= 0 i 1 brojač broji nazad
C.) Ako su A i B= 1 i 0 mreža se ponaša kao registar gdje na svaku uzzlaznu ivici takt impulsa mreža prelazi u stanje CDEF (ulazi u mrežu)
D.) Ako su Ai B= 1 i 1 mreža treba da bude u stanju sinhronog reseta odnosno svi izlazi 0000.
Koristiti D flip-flopove. Koristit multiplekser 4/1.
Realizovati sinhronu sekvencijalnu mrežu koja u zavisnosti od upravljačkih signala A i B radi:
A.) Ako su A i B= 0 i 0 mreža se ponaša kao binarni brojač naprijed
B.) Ako su A i B= 0 i 1 brojač broji nazad
C.) Ako su A i B= 1 i 0 mreža se ponaša kao registar gdje na svaku uzzlaznu ivici takt impulsa mreža prelazi u stanje CDEF (ulazi u mrežu)
D.) Ako su Ai B= 1 i 1 mreža treba da bude u stanju sinhronog reseta odnosno svi izlazi 0000.
Koristiti D flip-flopove. Koristit multiplekser 4/1.
Kad si spreman platiti koliko god treba, što onda ne naručiš cijelu knjigu sa stranice koju si naveo? To će te doći jeftinije kad gledaš na cijenu po pojedinoj stranici a imaš cijelu knjigu i rješenja za ne samo jedan zadatak
Ma uredu je to vec sam gledao da uzmem ali tek dolazi od 7-15 dana..A meni treba do cetvrtka tako da nemam vremena..u tome je prob..
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
Code: Select all
http://www.akademska-misao.co.rs/bookx.php?id_izdanje=196