Trebao bi napraviti jedan obrtomjer, pa sad razmisljam kako sta, i imam dva pitanja:
1. Kod PIC-a, u koliko se stavi kristal, recimo 4MHz, naredbe u asembleru se zapravo izvrsavaju na 1MHz? U biti djeli se sa 4, jer ostalo otpada na interne instrukcije. Dali je to tocno?
2. Trebao bi mjeriti obrtaje/brzinu valjka promjera cirka 10cm koji ce se vrtit na brzini do 60km/h. Po mojoj kalkulaciji to je 53 obrtaja u sekundi. Znaci da bi sa taktom 4MHz bez problema uspio to sve izracunat, i imo jos vremena iscrtat na lcd/poslat na racunalo. Dali teorija drzi vodu ili sam nesto profulao?
Inace, cilj mi je napravit obrtomjer/brzinomjer koji bi trebao imat izlaz po mogucnosti na racunalo, ali definitivno i na lcd(makar 7 segmentni) da moze raditi samostalno. Sa sonde prima impuls koji je prilagodjen ulazu na PIC pa sam mislio svu kalkulaciju i obradu odradit odjednom.
teoretsko pitanje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: teoretsko pitanje
Tacno je to sto si napisao. Ako nisi ogranicen na asembler, pogledaj moj kurs, tamo imas uradjen obrtomer, sema, i ceo kod. Odradjeno je sa 3 sedm,o segmentna displeja. Ali nikakav problem nije ni prebaciti na lcd. A za slanje na seriski port, trebas samo da dodas serout i to je to...
- kepos
- Pocetnik na forumu
Re: teoretsko pitanje
Pregledao sam tvoj kurs jos prije, i stvaro je super. Svaka cast. Bacit cu oko jos jednom na tu temu
Nisam ogranicen na asembler, ali ga cisto volim jer onda ja kontroliram tocno sto se radi, i naravno radi brze...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)