DobraveČer,
Trebao bi pomoć,
VeĆ dva dana mozgam i nikak da se zmislim. i ajde, ako tko zna neka poomogne.
Hvala na pomoći!
Imam jedan agregat i pokušavam ga osposobiti
Trofazni Agregat. pali se na kljluč Predviđen za Proizvodnje >6 kW
Ovako, Nekaj se iz agregata zdimilo.. i sada bi ja to htio osposobiti
Trenutna siguacija...
:
Rotor je cenriran i ok ( Bio je otiišao lager, četkice su ok i ima ih još. )
Stator je ok, daje napon,, i otkako smo promjenili / centrirali rotor . napon je stabilan. i rotor više ne pleše.. ni ne haba stator.. Rotor je jedan elektromagnet . i napaja se .. normalno.. nakon kaj proradi generator.
ovak.. sve kaj smo gleddali izgleda ispravno
Kontrolna ploća, :
Ima Digitalnin Sat.. sa Prikazom Radnih sati.. ( to sam popravil) , Napona, Struje, i piše kW. e to je ili za trnutnu snagu.. ili za sveukupnu proizvedenu snagu! , sat me ne brine... ima konektor na sve tri faze.. i ima mjerni trafo za struju..i to je to.. to radi
Na motoru je zaštita za Ulje.. za to ima sustav releja.. pa onda u slučaju da nebude ulja.. ugasi agregat.
Agregat se pali na kljuć, ima akumulatro. m alnaser... i to je to...
Bravu smo očistili!
E, moj Problem:
Sa statora idu 2 žice.. i to 12V AC. DVa su greca na kontrolnoj ploći. i mene sada brine... kada ja upaliim agregat... i otpojim spojke od akumulatora... i stavim teret( žarulju) napon na tom teretu bude <6V, to me brine,!!!!
Kada je spojen akumulator.. i agregat radi. agregat "puni" aakumulator sa 4A samo neznam koji napon...
Probao sam kada se motor vrtio. spojiti samo grec i trošilo na taj namotaj i opet nizak napon.. WTF???
greca su 2, i sa toga namotaja na statoru na kojem ima 12V kada nema tereta na njemu. i de na dva greca.. na jedan punovalno se ispravlja za zaštitu od ulja. a na drugi grec ide poluvalno za puniti akumulator???
Opcija mi je da izostavim taj dio za akumulator i da punim akumulator drugim putem. bilo to ispravljačom eksterno, ili interno da ga ugradim u agregat.. ali ono.. to je malo.. jaj pomagaj..
Generator je trofazni, i Ime mi niš ne znaći, jer ga nemogu nać na netu...
ovako... rotor je stalan elektromagnet. 2 kontakta...
onda je tu pobuda i još ispravljač za rotor... onda 4 kontakta za glavne namotaje sa statora 3 faze + 0.. i 2 žice za 12V AC namot za punjenje...
U čemu je problem????
TREBA MI SHEMA KAK JE SPOJEN AGREGAT KAKVOG SAM OPISAL.
AKO IMA KO ISKUSAN, HVALA NA POOMOĆI
( zato sam to bacil pod sheme!)