RF "Daljinac" , servis?

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Locked
izidor7
Napredujem
Napredujem

RF "Daljinac" , servis?

Post by izidor7 »

bok

imam tu na popravak, jedan RF , "Daljinac" piše na nj. TR-502MSV Uglavnom, radi se o upravljaču za 3 sklopke... i jedan dimmer. t. da. ima nekoliko tipki... ovak to izgleda:
http://img682.imageshack.us/i/funksteckdosenset.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

e sada.. navodno je spojen krivi polaritet baterije.. ( 9V ) i sada , mrtav... a ostala 4 rade normalno... ovako otvorio sam sada upravljač i unutra je regulator
http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datashee ... 30A-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjerovatno je on krepo??? koji da ekvivalent stavim i dal moram promjeniti elektrolite, 2 su.. 25V 10uF????
Ili se morem pozdraviti s tim? ako je izgorio čip?

Proučaval sem malo pločicu.. ovak.
ima par elemenata ali to je sve ispravljač.. i onda čip.. i 1 led dioda.. koja onda ide na RF dio.. koji se napaja direkt na 9 V , t.d. je lako moguče da je tam neš krepalo!, hvala na savjetu!
Hvala na pomoći!
izidor7
Napredujem
Napredujem

Re: RF "Daljinac" , servis?

Post by izidor7 »

Evo,

Malo sam se igral...
ugl.. maknul sam rf oscilator.. i ok.. malo sem lemil i tak to.. ne niš zgorelo.. mada moram priznati da je zanimljivo lemiti smd tranzistore
na RF dijelu,... ima +baterija, - baterija i Data... , jedan NPN i Jendan N-mosfet. p petnaestak kondenzatora i par zavojnica, jedan kvarc, na cca 500MHZ.. ko će još pamtiti brojeve...

to je ugl to.. i to radi...
vratil sem

i probal sam s 3 razlicite baterije..
Kondenzatore sam maknul..
Pitanje, umjesto 10uF, kolko smijem staviti a da nebude značajnije promjene??? jel bitan kapacitet? ili kaj?
ok, spojim ja bateriju i evo sad idem viditi napone.. ugl.. dok na ulazu imam cca 5 - 7V (par baterija isprobah) na izlazu regulatora. ima jedva 1.3V e, jel bi tu sad treblo biti 3V i 30mA, .. ,
ako je u napajanju problem, zar ne mogu samo staviti adekvatnu zener diodu...?
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

RF dio, se napaja skroz na bateriju.. spoj ide na +pol pa kroz indikacijsku led diodu.. ( stisneš trebala bi zasvijetiliti) i to je to.. dok sami dio upravljaća... se napaja iz toga 7130A-1 . (tak piđe nja njemu)

Kaj se s njim dogodi dok dobi obrnuti polaritet??? u datasheetu da podrzava napon -0.3V.... 26V
Jel to sad znači da je spržen??? i, kad bi stavil zenericu, kako ekvivalent.. slobodno mogu staviti 3.1V zenericu i u njezinu seriju da stavim običnu diodu, e sad, kad stavim diodu, dal bude na zenerici i dalje deklariranih 3.1V ili bu manje zbog dodatne diode?
može mi neko reč??

Fala, Noć!
WhiteHead
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by WhiteHead »

zanimljiv monolog....... :shock:
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
MORGAN
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by MORGAN »

:lol:
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

:lol: ajd, laku noć :wink:
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Bok

Ajde.. vi prepametni.. pomozite, i borazujte me!!!!

LM317L, kolko da stavim R1 i R2 da dobim na izlazu 3V do 50mA???
Ima tam formula.. ali neznam zakaj ali jenostavno nevidim kolko je I adj

http://www.national.com/ds/LM/LM317L.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Ili dajte nekaj drugo tipa LM78LXX
ili bilokaj samo da je malo to92 i da morem deti da bude 3V .. da vidim dal ovo smeće radi ili je skureno!!!!!

Fala na ničemu!
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Fala

http://www.reuk.co.uk/LM317-Voltage-Calculator.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Evo,, Može lock stvar riješena!!!!!

Odlemil sem si z matične nosač za bateriju.. i nalemil ju.. i daljinac radi!
2 baterije : 3V za kontroler i 9V za odasiljac. i tipkal sem.. Nakon restarta radi!!!
T.d. ugradil bum neki regulator na 3V i to je to..

Moze lock na temu.
Fala nikome na pomoći.!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Momak procitaj sta si skrabao po forumu pa ako sam sebe razumes svaka ti cast. Neke strari ne vredi ni komentarisati. :?
Locked