Popravak kolektroskog motora
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Napredujem
Popravak kolektroskog motora
Nabavio ja iz stare perilice kolektorski motor. Motor radi, probal sam ga. dost je tih, al je bil prljav, pa sam ga otvorio. Četkice skinuo, očistio i vratio sve natrag, al sad više nije tih, ko da četkice ne prijanjaju dobro na njega. Šta da radim???
- Feko
- Stariji član
Re: Popravak kolektroskog motora
vjerojatno si ih okrenuo ili zamijenio im mjesta....čekaj da se malo potroše i prilagode rotoru
-
- Napredujem
A stavil sam ih kak su bile, zato sam se i čudil. A jednu sam sa šmirgl papirom sredil tak da če se ona malo duže prilagođavat. A ne želim ga uključit jer ak četkice ne priležu dobro onda iskri jako a to može rotor uništit.
a gle.. ako iskri.. i ak ga nečeš uključivati.. napravi iduče logično.. vrti ga bez struje.. neko vrijeme dok se četkice ne prilagode.!!!
kak??? pa snađi se, bilo to z drugim motorom, z biciklom,, na ruke.. kak god..
kak??? pa snađi se, bilo to z drugim motorom, z biciklom,, na ruke.. kak god..
-
- Napredujem
Evo uključil sam ga, radi kak je i prije ista količina struje ulazi u njega. Iskrenja nema, ali je buučan, i primjetio sam da su četkice urezale nekakvu crtu na kolektoru???!!!!
-
- Napredujem
Jel treba tokarit rotor možda. Ne kužim, i prije nego sam sa šmirgl papirom po četkici kad sam ih vratio prvi put isto je ružalo. A sve sam vratil kak je bilo.