Quadro CTV-7230 txt-s (gubi sliku)

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
MHN
Pravo uznapredovao :)

Quadro CTV-7230 txt-s (gubi sliku)

Post by MHN »

Radi se o TV-u Quadro CTV-7230 txt-s, koji je poceo u posljednje vrijeme da izgubi sliku, odnosno slika potpunosti poplavi i pojave se horizontalne linije (malo zakrivljene, 10-tak kom) a ekran sa lijeve strane pocrveni a s desne pobijeli, to traje tako neko vrijeme 5-30 min. i poslije slika dodje isto onako iznenada kako je i nestala. Tona ima svo vrijeme. Sreca ovo se ne desava bas cesto :shock:
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: Quadro CTV-7230 txt-s (gubi sliku)

Post by alexa_pg »

Kako se kvar javlja periodicno prvo bih provjerio da nema kakav hladan lem na plocici KC. Isti kvar moze da pravi i sam ekran.
Alexa
MHN

Post by MHN »

Moram da otvorim tv, inace je ovo tv s posla pa mi u nocnoj dobro dodje. Taman se nakanim da je otvorim da vidim sta je ono slika se vrati, i tako u krug :D :D
batka
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by batka »

Pa, ostavi neko vreme otvoren TV i malo lupaj plasticnom lopaticom za mesanje( poklonila mi je moja bolja polovina) :ohno: Pocni od plocice na katodnoj cevi,pa okreni na sasiji ispod VN trafoa.Negde si tu.Vidi i da nije poduven neki elkos u napajanju onih+180-200V.Nek ti je sa srecom!! :lol:
Post Reply