Foto-postupak:živina sijalica

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
FTN

Foto-postupak:živina sijalica

Post by FTN »

Hvala na informacijama, posebno tebi, DRUŽE STARI. Pitam se nebi li bilo bolje stakleni balon umjesto čekićem lagano probušiti 1 mm svrdlom (opet kroz vrećicu) pa je onda staklarskim nožem lagano podrezati s donje strane (kontra od navoja), 2-3 cm, tako da veći dio zaštitnog sloja na balonu ostane i usmjeri UV zračenje isključivo na pločicu. ????
Još me nešto zanima-zašto 160W sijalici s već ugrađenom prigušnicom ne smiješ razbiti staklo
DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

poslao sam ti na PM, al evo i tu da vide i drugi

problem je u tome sto je staklo jako tanko i nemoze se kontrolirano razbijat, cijeli balon je pod vakumom i ako probusis rupicu opet ce sve prasnut, mozes razbit sve ili nista. Najbolje je ugradit zarulju u neku kutiju tako da ce sva svjetlost biti i onako usmjerena prema dolje. Samo osvjetljavanje bi trebalo trajat oko 2 minute, ali najbolje je experimentirat, narezi malih plocica 2x2cm i svaku osvjetli razlicitim vremenom pa ces vidjet optimalno vrijeme.
Sto se tice 160 HWL zarulja, stvar je u tome da je ugradjena prigusnica ustvari obicna zarna nit kao kod obicne zarulje i ako razbijes staklo, kad ju spojis na napon prvo izgori ta nit, a onda ju mozes baciti u smece, isto tako te 160W zarulje mogu svjetlit samo u vertikalnom polozaju, prema gore ili prema dolje.
Jaiden682

Excuse me...

Post by Jaiden682 »

FTN wrote: ????.
What is this "????." all about?
Post Reply