Gledao sam i slicnu temu na ovom forumu, ali tu su se ledice palile kada se nesto pomjeri na stolu, ja bi htio da ne zavisi od pokreta nego da svjetle normalno samo sto bi ja dodao opiciju biranjaj efekata.
Dakle samo me interesuje vase misljenje vezano za napajanje, kako bi po vamam bilo najbolje da se napaja.
Mislim da kabal od stola ide u uticnicu pa da se zapinje neide bas.. a koliko mi je ekonomicno da baterije koristim.
ako se stol nalazi uz rub uz zid prostorije moglo bi se izvesti da se kabal uopce ne vidi..
o ekonomicnosti baterija ovisi koliko ledica zelis upotrijebiti i koliko bi vremenski one svjetlile
iako je po meni bolje rjesenje bez baterija..samo se onda zica treba nekako zakamuflirati..pada mi na pamet nesto kao sto su bile zice kod zvucnika od kucnog kina..znaci prozirne..
EDIT: mozda bi se moglo nesto rjesiti s punjivim baterijama..znaci imas baterije/ akumulator negdje u stolu..i prikljucak za napajanje..i kad se baterije isprazne..i kad zice ne smetaju..samo ga se stavi punit
Pa da i ja sam to mislio negdje blizu zida staviti posto nema bas puno izbora.
Pa ja sam mislio korsiti oko 50 ledica.
I molio bih vas za sheme svjetlosnih efekata za ovo ako imate.
to ces najjednostavnije izvesti pomocu mikrokontrolera..pogledaj malo pedjin kurs za ucenje pic basica..i pitaj malo forumase koji su jaki na mikrokontrolerima..
mislim da je i mbruck nedavno stavio u gotove projekte bozicno drvce s LED..prouci malo i tu temu