kao zener dioda

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
laki 101
Pravo uznapredovao :)

kao zener dioda

Post by laki 101 »

znaci zanima me da li postoji komponenta koja kao zener dioda pusta struju samo tad kad dobije napon za koliko je napravljena ali za razliku od zenerice daje da se taj napon penjestati

znaci konkretno mi treba za motor znaci motor je na 12v e sad meni treba ta neko komponenta koja nece pustati struju dok napon nedostigne 6-7v ,ali ga nece ograniciti na tih 6-7 nego ce dozvoliti da se on penje na 12v
baltazar

Re: kao zener dioda

Post by baltazar »

Laki sine, znaci za ovo pitanje nisi morao da otvaras novu temu, Koliko vidim pitanje ima veze sa temom koju si vec otvorio. http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=3&t=7450" onclick="window.open(this.href);return false; Zamisli sad ako ti jos puno stvari nije jasno vezano za taj tvoj projekat, koliko ce novih tema biti. Samo za taj tvoj projekad svetleca pic led terasa, otvorio si najmanje 30-etak novih tema.Znaci izbegavaj da bez potrebe otvaras nove teme. Mnogi clanovi foruma su ti vise puta dobronamerno ukazali na ovo sto radis. Mozes da koristis i PM pa pitanje direktno postavis nekom forumasu koji poznaje datu temu, da nebi vise gusio forum . Jos bolje bi bilo da otvoris jednu temu, i tamo postavljas pitanja do mile volje, i verujem da ce ti svako rado odgovoriti.
laki 101

Post by laki 101 »

nema veze sa terasom za pocetak

sa ovom brzinom motora ima ali sam mislio da otvorim novu posto nije direktno vezana
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

eee moj laki :roll:
http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... arator.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply