mali NF pojacivaci
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
mali NF pojacivaci
Evo postavicu semu malog NF pojacivaca iz Metzgerovog priručnika sa AC 187/188 na izlazu koji pri naponu od 12 V daje 2W.
Sliku sam na brzaka fotkao a ne skenirao pa ako nesto nije jasno pitajte
Sliku sam na brzaka fotkao a ne skenirao pa ako nesto nije jasno pitajte
Re: mali NF pojacivaci
Super!
... to je tehnika kasnih '70 prošlog stoljeća... danas se to radi sa jednim čipom i dva konda... SMD!
... na pločici 15 x 15mm!
... ili ovako ->
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=6253" onclick="window.open(this.href);return false;
... to je tehnika kasnih '70 prošlog stoljeća... danas se to radi sa jednim čipom i dva konda... SMD!
... ili ovako ->
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=6253" onclick="window.open(this.href);return false;
U pravu si ali ima nostalgicara zivih a i shema je postavljena na zahtjev jednog clana forumaShenda wrote:Super!
... ili ovako ->
Zasto da ne.
@ niho
Sve što si rekao potpisujem!
I sam imam "neke rane radove"... iako mi cijevi nikad nisu bile posebno drage...
Ali sam zato ponosan vlasnik jednog Dual CV4 pojačala koje se proizvodilo samo '69-'70... potpuno tranzistorizirano... i još uvijek radi!
Sve što si rekao potpisujem!
I sam imam "neke rane radove"... iako mi cijevi nikad nisu bile posebno drage...
Ali sam zato ponosan vlasnik jednog Dual CV4 pojačala koje se proizvodilo samo '69-'70... potpuno tranzistorizirano... i još uvijek radi!
@niho
Slično je bilo i kod mene, samo je aparat bio "Zorkij 4" (koliko se sjećam), naravno školski!
Znači, ima nas oko nekoliko iz tih vremena!!!
Slično je bilo i kod mene, samo je aparat bio "Zorkij 4" (koliko se sjećam), naravno školski!
Znači, ima nas oko nekoliko iz tih vremena!!!
E, taj je u to vrijeme bio faca...
TŠC "Hasan Burić" Brčko 1975. godine hehe. Koji je to bio sistem fokusaShenda wrote:... a ko je imao Practicu...
-
- Pravo uznapredovao :)
Shenda wrote:... a ko je imao Practicu...
Praktica L2 još danas radi. Znači i danas sam još faca.josip wrote:E, taj je u to vrijeme bio faca...
A počeo sam sa time davne 58:
- Attachments
-
- Altissar1.gif (34.96 KiB) Viewed 2265 times
Real Radios Glow in the Dark!
@niho
Probaj da malo manje koristis quote
Probaj da malo manje koristis quote
Pravila i uslovi korištenja
7. Ne citiraj bez potrebe
Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Briši dijelove citata i ostavi samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovaraš nalazi odmah iznad tvoje, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovaraš.
Alexa