imam solarnu plocu dimenzija 60*25 i ugradio bi je na brod koji ima aku12v 65ah pa mi treba neki stabilizator ilil nesto takvo.nisam to radio nikad pa bi molijo savjet iskusnih
na ploci bi trebao pisati napon i snaga napon je vjerojatno 12V, a snaga zavisi od vrste ploce (monokristalna, polikristalna...) da bi njome punio akumolator potreban ti je samo regler koji mozes napraviti ili kupiti
vec od 10-15€
evo sa linka koji ti je dao josip: http://www.solorb.com/elect/solarcirc/s ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
to je ono sto ti treba
Bok. Mislim da pametno korištenje solarnih ploca nije bas prejednostavno jer je potrebno osigurat dobru radnu točku koja pak uvijek ovisi o jakosti sunca.
Ako krivo namjestis radnu točku uzalud ti jako sunce/velika ploča kad ti je iskoristivost vise nego slaba. Ako ne znas koja je ploča i nemas nikakve specifikacije mozda ti trebalo početi mjerenjem UI karakteristike?
Ima li netko iskustva s tim? Koliko se uopće isplati sam razvijati elektroniku za takve stvari (ako izuzmemo potencijalno ogrmno znanje koje se iz toga moze pokupiti).