Narucivanje stvari iz mikroelektronike

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
boka

Narucivanje stvari iz mikroelektronike

Post by boka »

Razmisljam da si kupim EasyPic5 sustav, i sada gledam, na stranicama mikroelektronike, ploca kosta 100eura + jos dvije stvari koje bi uz to narucio 20 eura + postarina 20 eura (iz Hrvatske sam) sve, skupa 140 eura, cca 1000kn. a zvao sam danas electronic-center, koji je njihov zastupnik za Hrvatsku i tamo samo EasyPic5 kosta 1200kn. U cemu je caka? da li mi se isplati kupiti ovako da sam narucujem direkt? koliko me moze oderati carina ili sto vec?

hvala na odgovorima.
sasa45
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Narucivanje stvari iz mikroelektronike

Post by sasa45 »

onih 200kn ti je zarada distributera u tvojoj drzavi...a inace iz koje zemlje ces ga poruciti,pitam posto je kod nas u srbiji taj razvojni sistem 99eura...a sto se tice narucivanja ja sam trgovao srbija madjarska ali na kraju nije bilo nista od trgovine zbog komplikacija u nasim bankama,traze devizni racun traze garanciju odredjene kolicine eura na racunu i dosta velike provizije banaka...tako da se ja ne bi mnogo petljao sa tim i uzeo bi od distributera u svojoj drzavi...koliko sam ja ukapirao po podacima koje si dao 200kuna ti dodje nekih 30 eura ja licno se ne bi petljao sa kupovinom iz druge drzave da bi ustedio 30 eura... to ti je moje misljenje...
boka

Post by boka »

iz Hrvatske bi narucio. nije to 30eura. 700kn naspram 1200kn koliko je u Hrvatskoj za samu EasyPic5 plocu, to je 500kn zarade distributera. na narudzbenici koju su mi poslali je reifesenbanka, a ona ima i u hrvatskoj, budem bas provjerio koliko bi mi kostala uplata sama jos... vise me brine neka carina koju bi mi moja drzava mogla odrapiti.
sasa45
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by sasa45 »

u prvom postu si napisao da bi te izaslo oko 1000kuna a distributer ti trazi 1200 kuna pa sam ja tako razumeo da ti je razlika samo 200kuna...i ja sam trebao trgovati preko banke koja je i u srbiji ali oni su mi trazili da bi izvrsio transakciju u drugu drzavu moram imati racun u njihovoj banci otvaranje racuna i takse mi je naracunala oko 15 eura i onda jos na racunu moram imati min 30eura vise nego sto hocu da uplatim a ovih 30 mora da bude na racunu jos nekih pola godine...tako da proveri kako ide to sa bankama kod vas ali ja u srbiji za razliku od tih 200kuna nebi ni razmisljao da pocnem trgovinu a i to sto kazes jos i carinu uracunaj u tu cenu...
EdoTz
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by EdoTz »

Zamolis nekog prijatelja iz beograda (ako imas naravno) da ti to kupi i posalje ti autobusom. Das vozacu 10 eura za kafu i izbjegnes sve te komplikacije.
boka

Post by boka »

hehehe.. u toku dana sam pricao s frendom, koji ima frenda, koji ima nekoga... i tako ce i biti.. :D
sasa45
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by sasa45 »

ako ces u srbiji da kupujes evo ti stranica sa svim potrebnim informacijama

http://www.mikroe.com/sr/tools/easypic5/" onclick="window.open(this.href);return false;
seljo0
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by seljo0 »

ja sam kupio u zagrebu jer je banka tražila dvjesto kuna provizije, pa bi me na kraju stajalo jednako :)
ali sad baš gledam, kupio sam easypic5 (dakle samo ploču) za 1052.01 kn, a ti spominješ da košta 1200. zar je stvarno toliko poskupjela?

inače samom pločom sam vrlo zadovoljan, iako ima neke manje nedostatke (vjerojatno ćeš poželjeti textool podnožje, a i kad-tad ćeš zatrebati nekakav adapter da možeš spojiti lcd na neke druge pinove - ali dobro, za tu cijenu to su zanemarive mane)

nego, razmišljam o kupnji uni-ds3. ima li netko iskustva s tom pločom?
Post Reply