Wifi pojacanje

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Miki_me

Wifi pojacanje

Post by Miki_me »

E, ovako stoje stvari. Zivim nedaleko od jednog cafe-restorana ciji je gazda za svoje musterije obezbijedio besplatan pristup internetu.. Posto se moja soba nalazi nekih 30-35m od njegovog access pointa signal na koji moj lap-top hvata je veoma slab. Da predjem na stvar.. Da li postoji sema za uredjaj koji ce preko usmjerene antenice sa jedne strane da prima signal, da ga pojacava, i salje sa druge strane na omnidirekcionu antenu koja ce da emituje tako pojacan signal? Naravno ja sve to mogu da odradim tako sto cu da usmjerenu antenu jednostavno prikacim na wifi karticu koja se nalazi u desktop racunaru i eto net-a.. Medjutim, moj cilj je da sjedim u sobnoj fotelji sa svojim lap-topom, pijem pivo i koristim net obliznjeg lokala.. I jos jedno pitanje, da li postoji pcmci kartica na koju mogu da zakacim rucno radjenu usmjerenu antenicu?
Vecc
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: Wifi pojacanje

Post by Vecc »

evo ovako nalemi taj konektor sam trebas nac tutorijal za svoju karticu...
http://wifi-modification.info/03/17/200" onclick="window.open(this.href);return false; ... n-g54.html :lol:
Please help noob-u

Struja je jedina zena koju nesmijete dirati !!!

Ljudsko tijelo pruža manji otpor ako je pod utjecajem alkohola a pogotovo žene!
schumo
Napredujem
Napredujem

Post by schumo »

pa ko imas vec normalan prijem signala na desktop racunalu, onda nabavis sebi jos jednu karticu wifi, nesto tipa usb stick , i samo ukljucis na nju ICS. Jest da bi ti tad desktop racunalo moralo radit kad ti treba na laptopu internet, al mozda ti je jednostavnije
Covjek je najsavrsenije bice koje svaka budala moze napravit.
Miki_me

Post by Miki_me »

Vecc, hvala za link. Sajt je odlican, vidio sam da ima jos par zanimljivih modifikacija.. Shumo hvala i tebi naravno, medjutim to mi ne odgovara jer brat cesto ode u krevet oko 22 pa se desktop mora gasiti..
Post Reply