Ovako vec godinu dana od kada sam kupio trimer koristim jonsered ulje za mješavinu. E sad u uputama trimera pise da treba biti 4 % ulja u mjesavini, medjutim uz trimer dobio sam i jedan mali kanister za mjesanje na kojem je oznaceno da do 550 ml treba usuti benzin pa 600 ml mjesavinu, znaci 550 ml benzina i 50 ml ulja. I eto godinu dana trimer sa terao na to i nije me nista zabrinjavalo iako je trimer dosta dimio i s obzirom na to da tocim jonsered ulje. Jecer ja izracunam postotak ulja u mjesavini kada mjesavinu pravim pomocu tog kanistera kad ono ispadne mi da je mjesavina 8%, racunao sam da sam kolicinu ulja podijelio sa ukupnom kolicinom mjesavine dakle 50 ml / 600 ml. Sad bih vas pitao jel to uredu ili ne. Radi se o nekom jeftinom trimeru farmer pro koji moze koristiti noz sa tri zupca jel netko ima takav trimer i kakvu mjesavinu pravite za njega. Koje ulje koristite za mjesavinu?
Pozz!! Puno hvala
Mjesavina za trimer
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- sasa45
- Odlično uznapredovao
Re: Mjesavina za trimer
ja se ne bavim sa tim cudima ali matematikom mogu da se pozabavim...
ako pise da treba da ide 4% ulja
znaci ako imas 600ml smese i u njoj treba da imas 4% ulja to ti dodje
24ml ulja
i 576 ml benzina
a po ovom tvom
550ml benzina
50 ml ulja ti dodje
8.33% ulja u smesi
ako pise da treba da ide 4% ulja
znaci ako imas 600ml smese i u njoj treba da imas 4% ulja to ti dodje
24ml ulja
i 576 ml benzina
a po ovom tvom
550ml benzina
50 ml ulja ti dodje
8.33% ulja u smesi
vjerojatno nebi smjelo biti stetno ako stavis vise ulja ali netreba pretjerivati
ja bi stavio 6%
ja bi stavio 6%
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Moj striko to miješa "od oka", i trimer već godinama tako radi. Ko zna koliko stavi ulja
za motor sam i ja pravio odoka. u pocetku merio na cepove, neki kupe one velike spriceve pa sa tim doziraju.
u principu kod dvotaktnih motora ulje ne skodi, ali zato motor ima nesto manju snagu, zbog nepravilne smese, u ovom slucaju ima viska vazduha... ali to nista bitno ne utice...\u svakom slucaju bolje je da ima viska ulja nego manjka
u principu kod dvotaktnih motora ulje ne skodi, ali zato motor ima nesto manju snagu, zbog nepravilne smese, u ovom slucaju ima viska vazduha... ali to nista bitno ne utice...\u svakom slucaju bolje je da ima viska ulja nego manjka
Ma razmijem se i ja nesto u matematiku nego mi nije jasno kako mogu napravit kanister zamjesanje a ispadne 8 % ubuduce cu mjesat samo 4 % iako na ulju pise da treba biti samo 2%, ali najbolje je kako pise u knjizi od masine. Koji vi ulje koristite ja malo prije kupio petrolovo ulje na njemu pise da je iz ljubljane mislim da je to slicno ko inin dvotaktol. Koje vi ulje preporucujete?
Bilo koje ulje za dvotaktne motore.
U krajnjem slučaju može poslužiti i motorno ulje. Bitno je da nije čisti benzin.
Za dvotaktne motore vrijedi staro pravilo "Tko maže taj i vozi".
U krajnjem slučaju može poslužiti i motorno ulje. Bitno je da nije čisti benzin.
Za dvotaktne motore vrijedi staro pravilo "Tko maže taj i vozi".
e sad, ne bih se slozio da moze bilo koje ulje.
motorno ne bi trebalo jer ostavlja dosta garezi u cilindru kad izgori. sto je lose po karike i cilindar.
ja uglavnom koristim shell ulja ali problem je sto ga ima dosta kopija.
ja sam kupovao od uvoznika, i nije ni malo jeftino. litra ulja shell-ultra advance me je kostala nesto malo vise od 10eura... ali to je ulje za trkacke motore, i izuzetno izdrzljivo. karike su bile odlicne i posle vise od 25000km(mogu reci divljacke voznje )
tako da bih ga svakako preporucio.
a posto je u pitanju radna masina, ovo ulje nece biti na odmet, ali verovatno postoji neka adekvatnija zamena...
motorno ne bi trebalo jer ostavlja dosta garezi u cilindru kad izgori. sto je lose po karike i cilindar.
ja uglavnom koristim shell ulja ali problem je sto ga ima dosta kopija.
ja sam kupovao od uvoznika, i nije ni malo jeftino. litra ulja shell-ultra advance me je kostala nesto malo vise od 10eura... ali to je ulje za trkacke motore, i izuzetno izdrzljivo. karike su bile odlicne i posle vise od 25000km(mogu reci divljacke voznje )
tako da bih ga svakako preporucio.
a posto je u pitanju radna masina, ovo ulje nece biti na odmet, ali verovatno postoji neka adekvatnija zamena...
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Dvotaktol ti je dobar samo za motore kao sto su tomos i slicna porodica....
Njima ne smeta ni mineralno ulje
Ako hoces da ti trimer zivi vjecno i da ti se nikad ne skupi cade na klipu, kupi fuchs silkolene pro 2 i mjesaj 3% , 4% maksimalno
To ja koristim u svojoj trkacoj makini.....
Jest da sa jednim od najboljih ulja dolazi i paprena cijena od 170kn /L (25 €) ali budi siguran da ti trimer nikad nece krepat
Njima ne smeta ni mineralno ulje
Ako hoces da ti trimer zivi vjecno i da ti se nikad ne skupi cade na klipu, kupi fuchs silkolene pro 2 i mjesaj 3% , 4% maksimalno
To ja koristim u svojoj trkacoj makini.....
Jest da sa jednim od najboljih ulja dolazi i paprena cijena od 170kn /L (25 €) ali budi siguran da ti trimer nikad nece krepat
Korg X5D <3