Evo, shvatio sam da mi je ovaj sklop još prikladniji za upotrebu, dakle dobije napajanje, uklopi relej, drži sekundu, isklopi, sve do ponovnog isključenja i uključenja.
Molim vas, hvala!
Timer 1 sekunda
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Timer 1 sekunda
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Re: Timer 1 sekunda
I treba ti gotov timer ili shema.........?
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Skini mehanizam sa onih jeftinih zidnih satova, oni imaju kvarcom reguliranu elektroniku koja daje impuls svake sekunde...
Je, ali meni ne treba impuls svake sekunde, već samo jedan, nakon uključenja.
Joj oprosti...
Neću nikad više... odgovarati na pitanja koja su tako nedorečena i neprecizno postavljena... Vjerovatno ti znaš šta ti treba...
Neću nikad više... odgovarati na pitanja koja su tako nedorečena i neprecizno postavljena... Vjerovatno ti znaš šta ti treba...
- Feko
- Stariji član
Evo, baš ti ovo treba
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=4645" onclick="window.open(this.href);return false;
...a da nam kažeš za šta ti to točno treba da ne nabadamo ko čorava koka....
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=4645" onclick="window.open(this.href);return false;
...a da nam kažeš za šta ti to točno treba da ne nabadamo ko čorava koka....
Hvala Feko, ne postoji nikakva shema za izbijanjem kondenzatora, ja sam razmišljao o releju koji se upali kada dobije napajanje, i kako da se ugasi za sekundu, sa nekim kondenzatorom koji se nabije i drži ga sekundu, ali istovremeno nakon nabijanja kondenzatora treba prekinuti dovod napajanja na njega, to je problem.
Ovo što si mi ti dao (link) je veliko i necu to praviti jer je i za 230V...
Ovo što si mi ti dao (link) je veliko i necu to praviti jer je i za 230V...
- sasa45
- Odlično uznapredovao
imam ja shemu konstruisao sam tako sranje kad sam pravio svoje prve projekte...dovoljno ti je cd4011 i RC clan...i naravno pojacavac za rele i to je sve...ako me ne bude mrzelo u ponedeljak ti kacim shemu...