Problem sa omijerom

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Problem sa omijerom

Post by informaticar »

Negdije na internetu sam ćitao da se za jetkanje može koristiti lak za nokte pomiješan sa acetonom pa me zanima u kojem omijeru treba se lak za nkte pomiješati sa acetonom.
Ako imam 1ml laka za nokte koliko ću morati dodati acetona.
Hvala unaprijed
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Problem sa omijerom

Post by elektor »

kolko znam sve to ide od oka..tako da dobijes tekucinu koja moze ici u rapidograf ili nesto slicno..
srdjan_bss
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by srdjan_bss »

ne znam za taj omjer...ali ja za sada radim postupak transferom tonera na plocicu i gdje mi se ne prenese dobro popravim obicnim lakom za nokte ali ga ne mijesam acetonom nego poslije jetkanja taj lak skidam acetonom.ne vidim ni razlog mijesanja acetnona sa lakom,lak nije toliko jak da se ne bi kasnije mogao skinuti(al mi se rimuje zadnji dio recenice :lol: )

edit:ovo gore izgleda nema veze sa temom :?
Ti hoces reci da se umjesto sone kiseline i hidrogena moze koristiti lak pomijesan sa acetonom :?:
http://www.pik.ba/artikal/512243/led-strip-letvice-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pik.ba/artikal/512227/mini-f ... redajnik-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.crvena-tuba.net" onclick="window.open(this.href);return false;
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

Nisam uopće skužijo :lol:
pepi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pepi »

Ti hoćeš jetkati pločice lakom za nokte i acetonom?
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

ma krivo se izrazio meni se cini..pita za izradu plocica..moze se cistim lakom za nokte..aceton se dodaje ako se oce lak stavit u rapidograf tako da bude dovoljno tekuc..al mislim da je to previse zezanja..transfer il foto postupak i bok..
MHN
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by MHN »

Mozda si pogresno svatio, ali cim umocis plocicu u aceton bio on s lakom ili ne spast ce svi vodovi na plocici sto si nacrtao. Ja licno koristim aceton poslije pravljenja plocice da je ocistim :)
denahv
Pravo sam se raspisao :)

Post by denahv »

Ja aceton koristim kada napravim pločicu da skinem foto-lak koji je ostao, da mogu normalno lemiti :roll:
pepi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pepi »

MHN wrote:Ja licno koristim aceton poslije pravljenja plocice da je ocistim :)
Pametnije bi bilo da prvo izbušiš ploču pa ukloniš foto lak sa čeličnom žicom (za pranje lonaca), tako ćeš se riješiti malih uzvišenja oko rupa i bolje će se lemiti
denahv

Post by denahv »

@Pepi, slažem se. Ali ja osobno sam koristio brusni papir, ali onaj fini, tako da pločica super ispadne. Potrošio sam ga i neda mi se ići kupiti. Zato stara uvijek ima acetona :D :D
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

@informaticar ja bih rekao da si lose procitao ili ti je engleski jako los(ako je pisalo na engleskom)
lak za nokte se moze koristiti za crtanje vodova na plocici, nikako za nagrizanje ploce. ako ces lak sipati u rapidograf, onda ga razredis sa razredjivacem, koliko ne znam, ja koristim ili flomastere ili fotopostupak.
sto se tice nagrizanja plocica treba ti ferohlorid(dobije se u zutim granulama, pa ga rastvoris u vodi), druga opcija je hlorovodonicna kiselina( ili ti sona kiselina) i hidrogen.
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

Ma malo sam bio umoran pa nisam razmižljao o ćemu pišem mislim na iscrtavanje ploćice sa lakom za nokte a jetkanje kao normalno sa hidrogenom i klorovodićnom odnosno solnom kiselinom.
P.S. Stranica nije bila na engleskom nego na hrvatskom.
Evo strane: http://adria.fesb.hr/~markbili/stranica/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Citiram:"U slučaju nužde se može koristiti i lak za nokte. Lak za nokte otopite u acetonu i crtate nalivperom. To je možda čak kvalitetnije od nekih osrednjih markera."
To se nalazi kod "Flomaster".
Post Reply