ir prekidac na 220V
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
ir prekidac na 220V
ej kako bi mogao njjednostavnije izvesti paljnje i gašenje svjetla u sobi sa daljnskim, kao neki ir prekidač na 220v bez mikrokontrolera
evo ti link http://fr*e-vz.t-com.hr/Ivica-Novakovic/
Evo na ovoj stranici sto ste napisali (http://fr*e-vz.t-com.hr/Ivica-Novakovic/Projekti.htm) imaju dva projekta IR dimmera (v1 i v2). v1 se mora spajati u razvodnu kutiju, sto mi ne odgovara, a v2 se moze ugraditi umjesto prekidaca za sijalicu. Ali malo je nejasno ovo kako spojiti, jer v2 nema seme, nego je samo napisano kako je to isti uredjaj kao i v1... Uglavnom ja bih pravio ovaj uredjaj, i da ga spojim samo umjesto prekidaca, ali ne znam kako se spaja, jer je na semi oznaceno da se mora spojiti na nulu i fazu direktno, kao i na povratni vod sa sijalice, a na prekidac dolazi samo faza i povratni vod sa sijalice, tako da mi to nije jasno..
Druga stvar, ako se dadnem na realizaciju ovoga, s obzirom da nemam nikakvih iskustava sa mikrokontrolerima i programatorima, molio bih da mi dadnete i neku semu programatora, sa kojim mogu isprogramirati ovaj pic12F629.
Pozdrav!
Druga stvar, ako se dadnem na realizaciju ovoga, s obzirom da nemam nikakvih iskustava sa mikrokontrolerima i programatorima, molio bih da mi dadnete i neku semu programatora, sa kojim mogu isprogramirati ovaj pic12F629.
Pozdrav!
ni ja nisam radio sa mikrokontrolerima zato sam i tražio bez njh, al namjerav naučit pa je možda dobro vrijeme da krenem.
koji se nabolje i najlaše programator da napravim i koje se nožice za pic 12f629 koriste kao tx i rx.
da li je moguće neko sarijsko kablo od mobitela (rs232) iskoristit ka progr. jer s tim imam nekog iskustva
hvala
koji se nabolje i najlaše programator da napravim i koje se nožice za pic 12f629 koriste kao tx i rx.
da li je moguće neko sarijsko kablo od mobitela (rs232) iskoristit ka progr. jer s tim imam nekog iskustva
hvala
Overclock rules
Nisam vidio da za IR Dimmer ima hex na onom sajtu, dali ga neko od vas ima?? Ako ima mozete li mi poslati na: H.nedim@bosnia.ba