Trazim shemu za brojac okretaja

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Trazim shemu za brojac okretaja

Post by Black Angel »

Evo ovako,radim dyno za model automobila i zelio bi staviti na njega i brojac okretaja na gumama da bi mogao sto bolje nastelat motor.
Kao senzor okreta bi stavio magnetni prsten i reed sklopku ali mi treba shema uredaja koji ce konstantno mjerit koliko se puta reed sklopka preklopila u minuti (svako 1-2 sekunde)
Ne zelim da mi taj uredaj broji jednu minutu pa onda pokaze koliko se puta guma okrenula vec da izmjeri u par sekundi koliko se puta okrenula i onda pretpostavi koliko ce se puta okrenut u minuti i to mi prikaze na pet 7-segmentnih displaya.
Dok sam ja vama to objasnio silno sam iskomplicirao ali ja mislim da se to moze jednostavno rijesit.
Jel ima shema za nesto takvo ?

Btw,
Trebalo bi mjerit do 20000 rpm.
Korg X5D <3
RazoR
Pravo uznapredovao :)

Re: Trazim shemu za brojac okretaja

Post by RazoR »

Pogledaj ovo:
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... rtomer.GIF" onclick="window.open(this.href);return false;

To je pedja089 dao na 3. stranici teme "skraceni kurs ucenja picbasica".
Mislim da bi moglo poslužiti uz male promjene.
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Krenuo ja naci tu temu da malo proucim.......ubij ti mene ako sam ja nju mogao naci :shock:
Prelistao sam sve od 1-5 i nigdje nista.....
Aj neka mi netko da link od te teme i malo pojasni kakve bi preinake trebale da ovo iskoristim za moje potrebe.....
Korg X5D <3
RazoR

Post by RazoR »

Evo link: http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... 9&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;

Šesti post od dna stranice.
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Prvih 5 stranica sam cak procitao a ostale prolistao da bi tek na kraju shvatio da nisam razumio niti jednu jedinu rijec :lol:
Ja sam bome premlad za ono a iskreno ni ne zelim to uciti zasada.
Ako je programiranje potrebno za ovaj obrtomjer mislim da ce mi pametnije biti kupiti nesto vec gotovo (osim ako se ne nađe neka dobra dusa koja ce mi pojasniti kao seljaku i isprogramirati umjesto mene) :lol:
Korg X5D <3
sasa45
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by sasa45 »

nisam citao sta ti tacno treba ali koristeci opciju SEARCH pronasao sam ti ovu temu

http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... mer#p51098" onclick="window.open(this.href);return false;
Zez
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Zez »

'Ajd protrči kroz elktro linkove na ovom forumu. Ne'š vjerovat', ali oni baš i služe za traženje onoga što trebaš ( i onoga što ne trebaš).
Lijenost je iz raja izašla.
Post Reply