mono jack u stereo utucnicu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
mono jack u stereo utucnicu
Trebam spojiti gitarsko pojacalo na mixetu. Pojacalo je stereo i ima stereo jack utičnicu, meni nije potrebno spojiti stereo nego samo mono. I zanima me dali se smije spojiti mono jack u stereo uzičnicu, to pitam zato sto se u tom slučaju jedan kanal kratko spaja, drugi prsten od jednog kanalaje na istpom potencijalu kao i minus pogledajte sliku, http://www.pianoclues.com/wp-content/up ... -jacks.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: mono jack u stereo utucnicu
nabaci na gitaru stereo jack i spoj oba kanala zajedno...
ako gurnes mono u miksetu, radice ti samo jedan kanal...
a kako je to ulaz, ako ga spojis sa masom nece nista biti....
ako gurnes mono u miksetu, radice ti samo jedan kanal...
a kako je to ulaz, ako ga spojis sa masom nece nista biti....
tebi treba ovo:

Izlaz na gitari predpostavljam da je mono i njega ukljucujes u mono kanal na mikseti. Automatski dobivas stereo signal na izlazu iz miksete. Izlaze miksete (lijevi i desni) ukljucujes u ovo na slici (splitter) i onda taj splitter nu pojacalo.
I imas stereo zvuk a na ulazu mono.
Mozes i ovo kao sto je rekao pedja ali ako vec koristis i miksetu onda nema potrebe da to radis.

Izlaz na gitari predpostavljam da je mono i njega ukljucujes u mono kanal na mikseti. Automatski dobivas stereo signal na izlazu iz miksete. Izlaze miksete (lijevi i desni) ukljucujes u ovo na slici (splitter) i onda taj splitter nu pojacalo.
I imas stereo zvuk a na ulazu mono.
Mozes i ovo kao sto je rekao pedja ali ako vec koristis i miksetu onda nema potrebe da to radis.
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
e to meni treba, zato sto mix ima 8 mono i 4 stereo ulaza, pa mi se vise isplati zauzet jedan mono nego stereo a na kraju cu dobiti isti rezultat jel je pojacalo ubiti 2 mono izlaza, ali nado sams e da ce moci i bez toga, ali sumnjam da ce moci jel se kratko spoji jedan kanal, evo slike o cem se tocno radi