minus, plus i gnd?????
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
minus, plus i gnd?????
pozdrav svima. ovako imam jedan sklop, izvadio sam ga iz staroga gitarskoga pojacala( mislim ga ugraditi u neku kutijicu i koristiti ga na novome pojacalu) sklop sluzi za prikopcati 2 gitre na jendo popjacalo, ima 2 potenciometra za glasnocu jednog kanala i drugog, te dva potenciometra za bass i trable. problem je u : iz sklopa izlaze 3 žice jedna je crvena( predpostavljam + pol) druga bijela sto bi trebao biti minus i ima crnu koja je kakti gnd. kao napajanje mislio sam koristiti adapter ali ne znam kamo da onda prikopcam crnu gnd zicu, jer adapter ima samo plus minus pol. molio bi nekog da mi da neki savjet s cime bi mogao napajati sklop i kakvo napajanje da nabavim koje ima i plis i minus i gnd??????? btw napajanje sklopa je sa 12v hvala svima unaprijed
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Re: minus, plus i gnd?????
Najbolje bi bilo kad bi stavio neke slike tog sklopa, jer je sve upitno ako gledaš po boji žice.
gnd ti je skracenica od ground (zemlja)
cesto se koristi +3V i GND kao napajanje (+3v je samo simbolicno)
dakle, moguce je da je crvena (+), crna (-) odnosno masa (gnd) a što je bijela? Moguce da je ijela uzemljenje no neznam sto bi to radilo u istosmjernom sklopu...
cesto se koristi +3V i GND kao napajanje (+3v je samo simbolicno)
dakle, moguce je da je crvena (+), crna (-) odnosno masa (gnd) a što je bijela? Moguce da je ijela uzemljenje no neznam sto bi to radilo u istosmjernom sklopu...
ako je u pitanju neki efekat, pred pojacalo ili nesto slicno onda se obicno to radi sa dvostrukim napajanjima znaci - 15, 0 ,+15, a vidjkao sam takva pojacala koja rade i na 2 baterije od 9V pa ima -9,0,+9
i adapter je jako lose napajanje za tako nesto. jer svi ti sklopovi zahtevaju jako dobro ispeglan napon, bolje da si to ostavio kako jeste, miksetu za 2 gitare si mogao sloziti sa par elemenata...
i adapter je jako lose napajanje za tako nesto. jer svi ti sklopovi zahtevaju jako dobro ispeglan napon, bolje da si to ostavio kako jeste, miksetu za 2 gitare si mogao sloziti sa par elemenata...