DVD laser flashlight
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
DVD laser flashlight
http://www.instructables.com/id/Laser-F ... ht-Hack!!/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: DVD laser flashlight
bojim se da bi to bilo kratkog vijeka..a steta spalit diodu..jer baterija moze dati dovoljno struje da spali diodu koja je dosta osjetljiva..trebalo bi diodu spajat na strujni izvor..
Ne se za*ebavati
Ostaćete bez očiju... Nevidljive zrake dovoljne energije da trajno oštete mrežnicu oka. A to je tkivo koje se ne regenerira...

Ostaćete bez očiju... Nevidljive zrake dovoljne energije da trajno oštete mrežnicu oka. A to je tkivo koje se ne regenerira...

Jel moze sta nastetit oku onaj kineski laser?
Svaki laser moze nastetiti oku.
Nisam mislio da ti ga neko direktno uperi u oci 

Moze ti ostetiti oko i ako se zraka reflektira od necega sjajnog.
Sve ono što reflektira svijetlo, reflektira i laser...
Ako baš idemo u detalje, sve reflektira određenu količinu svjetla... To je i razlog zašto nešto vidimo... jedino "apsolutno crno tijelo" apsorbira svo svjetlo...
Da li je količina (energija) laserskog svjetla dovoljna da ošteti vid kad se reflektira od neke površine - ne zanima me! Previše mi toga ovisi o očima da bi se tako jeftino igrao s njima...
Ako baš idemo u detalje, sve reflektira određenu količinu svjetla... To je i razlog zašto nešto vidimo... jedino "apsolutno crno tijelo" apsorbira svo svjetlo...
Da li je količina (energija) laserskog svjetla dovoljna da ošteti vid kad se reflektira od neke površine - ne zanima me! Previše mi toga ovisi o očima da bi se tako jeftino igrao s njima...

Prije cu oci izgubit od one zivine lampe..
svaki laser steti ocima..ali ostecenja su proporcijalna snagom lasera sto je logicno..kineski laseri imaju malu snagu tako da nisu posebno opasni ali se preporuca ne gledati ravno u zraku..laseri od dvd przilica imaju puno vecu snagu i diregtan pogled u laser rezultira trenutnim gubitkom vida..
- Feko
- Stariji član
Ja nebi gledao u nijednog lasera, pa ni onog kineskog 

oni pametni ne gledaju ali ima svakakvih majmuna..doktora..i elektronicara..nesto ko nas epeci

Gledati u lasersku zraku? Pa kad ti nego uperi laser u glavu refleksivno se okrenes, a kud jos u ociali se preporuca ne gledati ravno u zraku

Znam par ljudi koji su direktno gledali u pravu lasersku zraku

http://www.youtube.com/watch?v=_TyKGiLt8Ls" onclick="window.open(this.href);return false;
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
ostavite se ćorava posla da ne bi ostali ćoravi vi ili neko pored vas, to nije za zajebanciju, slucajno ces si preko oka prec i zahebat se za cijeli životShenda wrote:Ne se za*ebavati![]()
![]()

Idem ja sad rasturit jednu pržilicu