O punjačima

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
ciovo

O punjačima

Post by ciovo »

Poštovani,

imao bij jedno pianje za Vas, za diplomski radi radim jedan sklop koji sadrži na jeddnom dijelu punjač za raterije na USB, sad mi treba u tekstualnom dijelu napisati nešto općenito o radu punjača i satra sam se okrenija sam internet naopako i niša pametno, molim Vas pomagajte.

hvala Vam
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: O punjačima

Post by Smjesko »

Je li to za diplomski rad ili za maturalni rad ? Jesi li trazio po internetu na Engleskom ili na Bodulskom? O kakvim baterijama se radi?
ciovo

Post by ciovo »

radi se o diplomskom radu, dc/dc konverter mi se nalazi na jednom segmentu cijelog sklopa, i sad bi treba nac nesto opcenito o punjacima, nije bitno o kojoj se bateriji radi, naravno da sam tražio na engleskom jeziku ( jezik ne prestavlja problem, osim japaniza ;-)).

hvala
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

To me cudi da si "okrenuo internet naopako" a nisi nista nasao. Ima tone materijala, samo trebas znati kako traziti. Uz svaki tip baterije uz njen tehnicki opis ima procedura punjenja i praznjenja, a ima i shema za samogradnju punjaca sa opisima. Punjaci se razlikuju za svaki tip baterija. " battery charger " je carobna rijec koja cini cuda uz pomoc Google-a.
Usput, ne znam zasto si odabrao bas USB-prikljucak za punjenje baterija. Kud ima mali napon, tud ne moze dati struju vecu od 500mA, a i sama ideja za punjenje baterija iz USB-prikljucka mi se cini nebulozna. Danas ljudi svasta prikljucuju na taj port, samo radi nekog pomodarstva.
Prakticnije rjesenje je punjenje iz gradske mreze, iz automobilske prikljucnice za upaljac za cigarete ili solarnog izvora.
Post Reply