Prerada zvučne kutije za razglas

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

Prerada zvučne kutije za razglas

Post by juka vk »

Evo ovako imam kuci 2 zvucne kutije (kao od kucnog kina), marka je Beng (sranje), pa samo se zainteresiro da ju mlao poboljšam. Planiram staviti nove bolje, kvalitetnije, jače zvučnike. A trebaju mi i zvucne kutije za razglas (razglas nije nista posebno 2x100W). Pa bih molio one koji se razumiju u zvucne kutije da mi pomognu u ovom.

Zvucna kutija je 3 sistemska, bas i srednjotonac su oko 16mm , a visokotonac je oko 10mm.

Hvala unaprijed !!!
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Prerada zvučne kutije za razglas

Post by jopagti »

Tesko da chesh u tu kutiju ubaciti neke nove drivere i da che ti svirati dobro...al dodushe,ako je za tulume onda nitko neche primjetiti sto malo tutnja :wink:
Uslikaj kutije,koje su dimenzije kutije,koji je tip kutije?
Da bi ti bio posten zvuk,trebas se stvarno satrati i procitati brdo literature...
Za bas-srednjotonac mozesh koristiti ovaj driver na kraju http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/westra/bas-sred.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Kosta 60kn,sto je sasvim prihvatljiva cjena a uz njega dobijesh i parametre,tako da mozesh vidit oche li priblizno odgovarati tvojoj kutiji :wink:
skretnice pogeldaj u CHIPOTEKE a srednjotonce i visokotonce isto u dobrog zvuka...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
juka vk

Re: Prerada zvučne kutije za razglas

Post by juka vk »

kutija mi trenutno nije tu, pa ti nemogu reci točno, znat cu za pra dana, a evo i slike (dolje)
, unutra je zvucnik prazan, nema nikakvih pregrada,al ima onu vatu

a evo sta si planiram raditi imam 2 sony zvucnika svaki 120W RMS http://sp.sony-europe.com/media/2/720(stvarno su super), planiram si raditi jedno pojacalo 4x70W sa 4 TDA1562, i trebala bi mi 2 zvucnika slicna po karakteristikama ovim i da su relativno kvalitetni

sta misliš o tom???
Attachments
zvucnik.jpg
zvucnik.jpg (11.4 KiB) Viewed 1085 times
Post Reply