Treba mi pomoc oko DELCO 169E 16045980

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Treba mi pomoc oko DELCO 169E 16045980

Post by trax »

Zdravo,

Neki high-power izlazni vrag iz on-board kompjutera iz kola je izgleda crko. Nece da upali auto. Radi se o DELCO 169E 16045980 o kojem apsolutno ne mogu nista da pronadjem na internetu!? Ima 15 pinova i zakacen je za hladnjak, naravno 8)

Zna li neko sta bi moglo biti ili neki datasheet?

Trax
buco

Post by buco »

AC[DELCO] je jedan od najvecih dealer-a automobilskih dijelova u USA !!!
Ja sam ih zamolio da mi kazu sto je taj tvoj dio i sto ga mijena [ ako je moguce] ako ne koliko kosta u USA !!!! :?
Da ti nije neki DC/DC pretvarac !?? kamo mu idu izlazi tj pinovi na koje pinove on board racunala??
Pozdrav
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Nisam bas previse gledao ali jedan izlazni PIN onboard kompjutera ima SMD kondenzator prema masi koji je probio i kratko spojio na masu. A to sto je kratkospojio je jedan od pinova ovog chipa.
Ovo ja popravljam za prijatelja pa me zato interesuje, ne mogu ni testirati niti sam vidio auto :D a vrlo je vjerovatno da je taj izlaz iz ovog chipa sad skuren :?

Sad sam samo taj kondenzator skinuo pa ce on probati da upali :P druge nam solucije nema a njemu kao da je svejedno nesto, pa i meni automatski.

Probace on to spojiti pa cemo vidjeti ako bude radilo onda super, ako ne onda je vjerovatno crk'o :shock: :D
Firkragg

Post by Firkragg »

Objasni malo o cemu se radi, koji, kakav, gdje IC, datasheet ces ovako tesko naci... :shock:
Post Reply