ciscenje kompa od prasine
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
ciscenje kompa od prasine
poz!
danas sam igro cs, i svakih 10-ak min mi se gasio komp... i mislim si sta moze bit, kad sam malo bolje pogledo, pun je hladnjak prasine. to je vjerojatno zato sto stalno stoji otvoren. kolko cesto vi cistite komp od prasine i s cime??? meni je ovo 2. put (svake godine jedamput)
slike (prije i poslje ciscenja)
danas sam igro cs, i svakih 10-ak min mi se gasio komp... i mislim si sta moze bit, kad sam malo bolje pogledo, pun je hladnjak prasine. to je vjerojatno zato sto stalno stoji otvoren. kolko cesto vi cistite komp od prasine i s cime??? meni je ovo 2. put (svake godine jedamput)
slike (prije i poslje ciscenja)
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
- sasa45
- Odlično uznapredovao
Re: ciscenje kompa od prasine
Moj ne stoji u kucistu nego sam ga spakovao u fijoku...pa ima dosta prasine....ja mog cistim kad mi padne na pamet....ili kad u everestu vidim da mi raste temp procesora....od 2 do 4 puta godisnje...a cistim ga tako sto odem u radionicu i izduvam ga kompresorom...zamenim mu pastu za kontakt sa procesorom i vratim ga na mesto ....
Utrkulja, moras cesce usisati prasinu ispod stola i kreveta u sobi, pa ce je biti manje i u tvojoj kanti.
Meni komp stoji dolje na podu pa zna povuć dosta prašine. Al' ga redovno ispirim i očistim tako da nema problema
- Feko
- Stariji član
Ja comp cistim prije no sto ga prodam a to je svakih 5-6 mjeseci....za sada uredno nalazim žrtve i stalno imam novi comp
Meni je neki dan izgorila matična ploča . Razlog: oscilacije u nekom čipu
- Feko
- Stariji član
Tko ti je rekao da je to razlog?
U servisu. Ali matična je pod garancijom pa sam dobio novu
- Feko
- Stariji član
Ajd dobro valjda u servisu znaju....to je valjda neka serijska greška na tim maticnim plocama.
Stara matična koja je izgorila je Asus P5ND2 SE, a nova koju sam dobio pog garancijom je Asus P5KPL/1600.
Odosmo mi u off
Odosmo mi u off
Sto se tice ciscenja, 1-2 puta godisnje usisivacem pokupim svu prasinu i to je to.
Al' sta sam para namlatio na taj fazon, kad me neko zovne i kaze da problem sa gasenjem racunara.
Ja dodjem, pogledam, i kazem da moram nosit u radionicu, jer se moraju mjenjat neke komponente na maticnoj. Donesem, usisam sve, i naplatim 10-30e (zavisi kome radim)
I ovi sto im vise naplatim, me smatraju vecim majstorom nego ovi kojima uzmem 10e
Al' sta sam para namlatio na taj fazon, kad me neko zovne i kaze da problem sa gasenjem racunara.
Ja dodjem, pogledam, i kazem da moram nosit u radionicu, jer se moraju mjenjat neke komponente na maticnoj. Donesem, usisam sve, i naplatim 10-30e (zavisi kome radim)
I ovi sto im vise naplatim, me smatraju vecim majstorom nego ovi kojima uzmem 10e
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
http://www.pik.ba/profil/pejky/
http://www.pik.ba/profil/pejky/
jednom u 4-5 godina i imao sam sto vidjet... to mi je inace bio prvi put da sam rastavio komp. (a kompom se sluzim od rodjenja)
i sad laptop nedavno (prije 3 tjedna rastavio i izgubio garanciju) jer se zagrijavao na 100°C pa sam ga ocistio. sad je puno manje temp.)
i sad laptop nedavno (prije 3 tjedna rastavio i izgubio garanciju) jer se zagrijavao na 100°C pa sam ga ocistio. sad je puno manje temp.)
moj laptop se istopio na jednom djelu...
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Što se dogodilo da se ISTOPIJO
Vjerojatno od ispušnih plinova
Edit:
Pitanje za "Rejs Kinga" - Na slikama vidim da si skinio hladnjak za matične i procesora. Kada si ga vraćao, jesi stavio pastu
Edit:
Pitanje za "Rejs Kinga" - Na slikama vidim da si skinio hladnjak za matične i procesora. Kada si ga vraćao, jesi stavio pastu
@informaticar ima dosta slucajeva da se lap top istopi odnosno zatopi plasika za zadnje strane od prevelike temperature
ne, moram otic do chipoteke kupit sutra...voltmetar220 wrote:Vjerojatno od ispušnih plinova
Edit:
@mash moj se istopio s prednje strane
zato moj ima metalnu povrsinu i još je čitav
nemam pojma kako se sa prednje strane istopio
Pejky - ovo je sto posto istina. To sam i sam dozivio.pejky wrote:... I ovi sto im vise naplatim, me smatraju vecim majstorom nego ovi kojima uzmem 10e