Problem na računalu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Problem na računalu
reinstaliraj windows...
tvoja rakcija stvarno nije u redu..trazio si pomoc i pedja ti je dao savjet..i mislim da ti je dobar svjet dao najvjerovatnije se neto poremetilo u windowsima..a aplikacije koje zelis sacuvas prebaci na neki drugi hard ili mozda vec ovaj hard imas podjeljen u 2 djela..pa stavis sve tamo di nisu windowsi i formatiras..ako vec trazis pomoc nije uredu tvoj odgovor..
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
To ti je jedini učinkovit način popravke, jer šta god da uradiš sad da ga popraviš s veremenom će sigurno nešto opet otić tako da ti opet ništa drugo neprostaje!
Programe što ti trebaju odma instaliraš, a one ostale kako ti budu trebali i instaliravaj.
Il probaj repair opciju.
Programe što ti trebaju odma instaliraš, a one ostale kako ti budu trebali i instaliravaj.
Il probaj repair opciju.
pa niko te ne tera da formatiras disk. samo reinstaliras sistem i izgubis program files i dokumente. ono sve sto je bilo particiji u nekim folderima to ostaje. jedini nacin je da udjes preko safemod, ili da pokrenes command prompt i premestis negde drugde te famozne programe. a jesi probao otvoriti mozda task menadzer pa iskljuciti proces explorer, pa ga zatim ponovo pokrenuti?
Ubaci cd o windowsa i samo aje na repair...probaj tako,ako ne onda probaj ono iz prijasnih postova ;D
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
- sasa45
- Odlično uznapredovao
ne zelim da se svadjam ali moram ovo da prokomentarisem...nov sistem ti je gotov za par sati a ne za dva dana...a inace uzmes odradis novi sistem,postavis sve potrebne programe,registrujes sve,izvrsis sva potrebna podesavanja svih programa i onda odradis BACKUP sistema i narezes na jedan dvd...i sledeci put ce ti postavljanje sistema sa svim potrebnim programima i podesavanjima trajati nekih sat vremena max...vb2005 wrote:Bravo Pedja! Jednostavna ali efiksana metoda, šta imam 2 dana rada, samo svi programi ispočetka, i par registracija! Stvarno brz ali kvalitetan odgovor!
i onda neces razmisljati o cudnim ispadima racunara...
Ja sam u tjedan dana srušio 4 puta Windowse. Popušim nekog trojanca il' nešta pa mi se neda s tim zezat i jednostavno ubacim cd i dignem ponovo... Slažem se sa @Dariolom, instaliraš osnovne programe, a kasnije kad ti nešto zatreba, instaliraš. Meni Nero još nije trebao tak' da ga još nisam instalirao. Najčešće formatiram disk, ali samo C particiju. Napravio sam C particiju od 20GB da bude brzo formatiranje gotovo. Na C particiji su mi samo Windowsi i Program files, sve ostalo (glazba, dokumenti...) mi je na D particiji, tako da se ne bojim gubitka podataka.
Edit: Formatiranje C particije i dizanje novih Windowsa mi traje oko sat vremena i 15 min. Ostale programe instaliram kad mi zatrebaju.
Edit: Formatiranje C particije i dizanje novih Windowsa mi traje oko sat vremena i 15 min. Ostale programe instaliram kad mi zatrebaju.