1. Prvo da vas pitam u vezi ove seme, nekako mi je prejednostavna ;o). Sta vi mislite o njoj. Na ovo sam mislio dodati jos jedan kondenzator od 10.000 uF, na ulaz (poslije gretza) za "peglanje" napona. I hoce li biti stabilan napon na izlazu?
2. Sta znaci ispod ove seme u datasheetu pise "minimum load - 100 mA". Je li to minimalna struja na izlazu? Hocu li ja moci npr. namjestiti napon cca 2V, i prikljuciti led-icu na izlaz, koja vuce struju 20ak mA, hoce li svjetliti?
3. Napokon dodjoh i do realizacije. Trebam praviti stampanu plocu, pa bi mi trebala pomoc oko crtanja. S obzirom da ce kroz pojedine vodove teci 10A, kolika mora biti njihova sirina na stampanoj ploci? Mislio sam to raditi na obicnoj plocici od kasiranog pertinaksa (ona zuckasta neprozirna).
4. Da li da je ovim LM338K potreban hladnjak, posto to nista ne pise u datasheetu. Inace, oni su u TO3 steel kucistu. Da li da ih stavljam na stampanu plocu, ili na neki poseban hladnjak? Ako treba hladnjak, koliki treba, kako to izvesti, kako povezati sa stampanom plocom (koliki presjek provodnika treba)?
5. Jos sam nesto mislio, ali sam zaboravio

Eto, zasad toliko od mene. Izvinjavam se na duzem postu, i hvala na vremenu koje ste izdvojili da ovo procitate

Pozdrav!