evo na you tubu ima puno videa kako napraviti laser koji pali to ustvari je jako jednostavno trebate samo dati 300 kuna za dvd przilicu.
ili ako imate koja vam ne treba jos bolje.
kada otvorite poklopac przilice pronaci cete laser ali ne ono oko to nije laser laser se nalazi na dnu izgleda kao tranzistor ima isto tri nogice kao tranzistor samo sta je full okrugli.
plus i minus na tom laseru(diodi) pronaci cete tako da srednju nozicu okrenete prema dole (znati cete jer nije tocno u sredini nego je malo izbacena vani) ta srednja nozica je negativna (minus) a desna je pozitivna (plus) na diodu spojite dvije AA baterije i trebala bi raditi nemojte vise jer cete je pregoriti. kada sve to sklepate probajte uperiti laser u sibicu trebo bi je zapaliti. za fokusiranje lasera isto uzmite iz przilice ono malo oko to vam je fokus.

To je to samo to radite na svoju ruku ako nesto zapalite ili si sjebete przilicu ili pregorite laser nisam vam ja kriv jel jasno

ja sam vidio video da se moze i sa cd citacem ja sam iso raditi sa cd citacem ali sam stavio preveliku voltazu i pregorio sam diodu tako da jebiga.
puno vam srece svima