Neonka kad nestane struje...

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
denahv
Pravo sam se raspisao :)

Neonka kad nestane struje...

Post by denahv »

Neznam kako bi bolje smislio naziv topica pa nek bude ovako. A i ima dosta sati :D

Imam tu neonku u sobi ali mi ne treba, bezveze mi je cijelo vrijeme uključena u struju. Nema neku svrhu jer ovdje ne nestaje struje tako često. A i ako nestane struje, bolje bih volio da imam UPS za komp, a ne svjetlo...

E sad, mene zanima šta bih ja od toga mogao napraviti? Ona kada je uključena na 220VAC, svijetli signalna dioda da je uključena (ja sam stavio dvije plave radi izgleda, a i dobro soba izgleda po mraku) i napon na tim diodama je 3VDC. Na bateriji je napon 4.5VDC. Kada isključim sa 220VAC, signalne diode se gase, napon na bateriji je i dalje 4.5VDC i na žicama na koje ide neonka je napon preko 1000V. Znam da je preko 1000V jer ne mogu izmjeriti napon sa instrumentom. Mislio sam ako je moguće, da tih 1000V iskoristim za nešta, a da za napajanje nije baterija od 4.5VDC nego neki ispravljač sa istim naponom.

Mislim da bi slike pomogle ali neznam gdje mi je fotić, a ne želim sad u ovo doba rondat po kući :lol: . Sutra sigurno objavim slike. Eto, ako netko ima ideju, neka samo posta :wink:

Hvala :wink:

EDIT: Evo slike

http://img147.imageshack.us/img147/8112 ... sg8.th.jpg
http://img169.imageshack.us/img169/8189/dsc03623dq7.jpg
http://img301.imageshack.us/img301/896/dsc03624er9.jpg
Last edited by denahv on 29-08-2008, 11:38, edited 1 time in total.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Buduci da taj napon ima malu snagu, ne mozes bas neku korist izvuci iz toga svega. Jedina korisna i prakticna namjena je da umjesto postojece fluo-cijevi stavis UV-cijev i njome osvjetljavas fotooslojenu plocicu kad si izradjujes neki projekat iz elektronike.
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

Di u Hrvatskoj ima kupiti UV-cijevi?
BTW ja sam preko elektronike iz stedne zarulje spojia neonu od 10akW ili manje,to mi je smjesko predlozija,thx smjesko :wink:
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
denahv

Post by denahv »

E sad, ako ima ovako mala neonka kao na trećoj slici za kupit, kupit ću ju i napravit ću ovo što je @Smješko predložio, to mi se čini kao najbolje rješenje a i korisno je. Zna li tko ima li takva neonka i gdje za kupit?

@Jopagti, ja sam u osijeku kupio UV neonku 36W. To sam si stavio u sobu, ko što ima u disku... Nisam gledao ima li malih UV neonki... Ajde baš ću pogledat ovih dana pa ću vidit.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

ja sam dobio neonke iz chipoteke i super staju u tu lampu, ja sam cak mislio iskoristiti taj inverter, medjutim trafo je crko :evil:
denahv

Post by denahv »

Jbg, danas sam se baš mislio zaletit do Feture (trgovina rasvijetnih tijela) ali sam imao neke drugle planove tako da nisam stigao... Vjerujem da ću ovih dana stići pogledat tu neonku pa ću ju najvjerojatnije kupiti, treba mi neki osvjetljivač jer osvjetljavam sa običnom žaruljom od 150W :lol: . Javim se kada kupim tu neonku i vidim rezultate. Hvala svima na odgovorima :wink:
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
denahv

Post by denahv »

Danas nisam stigao to otić pogledat, baš su mi pred nosom zatvorili :evil: . U ponedjeljak ću otić pogledat pa ako ima, kupit ću. Ako nema tamo, nabavit ću negdje :D
race king

Post by race king »

imas male neonke od 8W u chipoteci, u feturi nisa siguran, iako sam kod njih kupio obicjnu bjelu od 8W, i u elektronic centru(tu ima 100%) a imam i ja kod kuce negdje tu malu...
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

moje neonke su crne (UV)

da nebi mislili da sam dao 85 kn za neonku od 6w :shock:
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Post Reply