Gledanje filmova na kompu

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

denahv
Pravo sam se raspisao :)

Gledanje filmova na kompu

Post by denahv »

Ljudi, imam jedan problem koji me već stvarno počeo živcirati! Kad god oću pogledat neki film, NIKADA ga ne mogu pogledati, ništa se ne vidi, bude samo sve crno. Imam registrirani Power DVD v7.3. I kada kod želim pogledati neki film, nema ništa nego sve bude crno. Koristim i GOM player ali na njemu je ista situacija. U Windosw Media Playeru 10 mogu rijetko kad otvoriti neki film ali ne na full screen-u nego samo ovako u prozoru. Neznam više šta da radim, sve sam probao. Odem u videoteku, posudim dva filma i na kraju se cijelu večer jebavam oko downloadiranja programa za gledanje filmova. I na kraju opet ništa. Dali mi fali neki codec ili šta? Ljudi, stvarno mi treba pomoć pa bih molio ako neko nešta zna, da mi pomogne! Samo mi nemojte reći da rušim Windowse, to mi je najgore...

Hvala
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Skini CCCP (combined community codec pack) i bice ok.
_mirko_
Napredujem
Napredujem

Post by _mirko_ »

pretpostavljam da su drajveri za graficku i potrebni codeci ispravno instalirani i konfigurirani.
ja sam imao problema s gledanjem filmova jedino prilikom spajanja na televizor... a onda se to rijesi smanjivanjem hardverske akceleracije. znaci desni klik na desktop --> properties --> settings --> advanced --> troubleshoot pa pomaknuti klizac na trecu crticu slijeva.

mislim probaj i ti tako, nista drugo mi zasad ne pada na pamet...

EDIT: da, ako nemas codece skini cccp, tamo su valjda svi.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mozes li normalno igre igrati?
Elektronicar
Pravo uznapredovao :)

Post by Elektronicar »

stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Izbegacvajte instaliranje kodeka u mega pakovanju ili nesto puno.Za gledanje filmova su dovoljna 3 kodeka.
denahv

Post by denahv »

Evo da sad odgovorim na sve odjednom :D
MladaNada wrote:Mozes li normalno igre igrati?
Ma komp mi radi preeesavršeno i ja sam prezadovoljan sa kompom! Igram one najnovije igre sa detaljima na maximum i nema T od trzanja. Sve radi bez greške i nemam problema, što se tiče hardvera. (ipak sam ga platio 1 000 eura = 7 300 kuna pa mora dobro raditi :D ).
Imao sam problema sa Windowsima pa sam morao 4 ili 5 puta rušiti, nemam pojma šta je bilo, neki virus sam imao... Filmove sam uvijek mogao normalno gledati do jednog dana kada je slika bila samo crna, samo se zvuk čuje... Ali inače nemam problema.

Ma skinio sam ja ovo što mi je @MladaNada dao. Probao sam gledati u Power DVD-u ali opet ista priča, ništa... Al sam skontao da u tom paketu ima Media Player Classic pa da s tim mogu gledati. U buduće ću s tim gledati, važno da radi. Naravno da je ljepše gledati na Power DVD-u ali jebiga, kad nemože...

Svi drajveri su mi instalirani i mogu SVE raditi osim gledat filmove, i to samo u Power DVD-u i WMP u full screenu...

@_mirko_, ja ne spajam na televizor, probao sam ali mi je ljepše gledati na monitoru, 17" je al nema veze, ljepše mi je na monitoru gledat.

@Stojke369, u čemu je problem, zašto ne mogu gledati u Power DVD-u? Instalirao sam onaj CCCP sa dosta kodeka al opet ništa...

Ja se zahvaljujem @Mladoj Nadi, instalirao sam to pa gledam u Media Player Classic-u. Nema veze, samo nek radi :wink:

Ako neko još nešta zna, neka se javi, svaka pomoć mi je dobrodošla.

Off: CCCP (SSSR) :?: :?: :? :?
pepi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pepi »

MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Skini BS player zakon je! Ako ne mozes naci dacu ti pro verziju
Elektronicar

Post by Elektronicar »

pepi wrote:www.ubuntu.com
I sta sa ovim ?

@voltmetar220
Koristim samo K-Lite Mega Codec Pack i nista vise ni sam neznam koliko dugo. Nikada ali bas nikada nisam imao ni najmanji problem sa ovim codecom. Svi filmovi rade normalno nema crnih, plavih zelenih ekrana. Power dvd, gom i slicni rade bez problema. Probaj neki drugi player za gledanje dvd filmova. Ovo bi trebalo da su sve besplatni programi :
http://www.dvd-x-player.com/
http://www.videolan.org/
http://sourceforge.net/projects/guliverkli/
http://www.avsmedia.com/DVDPLAYER/
Probaj ovaj zadnji cini se dobar.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

BS player i VLC player su se pokazali najbolji u praksi...
schumo
Napredujem
Napredujem

Post by schumo »

ja bih ti preporucio KMP player. On u sebi ima integrirane kodece. Ja nisam jos uspio nac video format koji nije on otvorio
Covjek je najsavrsenije bice koje svaka budala moze napravit.
_mirko_
Napredujem
Napredujem

Post by _mirko_ »

a inace ljudi hvale media player classic...
nema veze, jesi svejedno probao smanjiti hardversku akceleraciju? mozda upravo to cini media player classic pa zato mozes gledati. onako, cisto me zanima koje ce biti rjesenje pa zato
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ajde ti uradi bilo sta sa titlovima u Media Player classicu...
denahv

Post by denahv »

Evo, riješio sam problem sa ovim programom što mi je @Elektronicar dao: http://www.avsmedia.com/DVDPLAYER/ . Program je super (HVALA!), ima isto brdo mogućnosti i formata i mogu normalno sve gledati i sve radi kako treba (titl, kvaliteta videa, nema rušenja programa...). Sve radi super sa tim programom.

@_mirko_, probao sam smanjiti hardversku akceleraciju ali ništa od toga, i dalje nisam mogao gledati u Power DVD-u ništa. A i imam dosta jak komp pa sam lijepo navikao da mi je sve na maximum pa nema trzanja. Ipak, poslušao sam tvoj savjet ali ništa od toga, isto je bilo... Nema veze, zato lijepo mogu gledati u AVS Playeru i zadovoljan sam. Svejedno hvala.

@MladaNada, imam BS player ali mi ništa ne otvara u njemu, mogu gledati samo filmove sa extenzijom .avi, ništa drugo. I jako često mi se ruši, jednostavno film i dalje ide ali nemožeš izaći iz full screena, zaustaviti, nemožeš baš ništa. Imaš li neku provjerenu verziju ali da STVARNO radi? Skinio sam ih nekoliko sa neta ali uvijek isti problem.

Media Player Classic ima malo mogućnosti, nije baš nešta ali se može gledati...

A vidiš, zaboravio sam isprobati VLC Player. Imam instalaciju na kompu ali nikada ga nisam instalirao. Nema ni potrebe kada sam riješio problem, gledam u AVS Playeru.

@Schumo, KMP Player kada instaliram, otvorim, on počne brojati sate, minute, sekunde i stalno pokazuje eror. Počne recimo brojati od 3 sata i na preskokce stalno mijenja. Probao sam sa više instalacija ali ništa. Svejedno hvala na savijetu :wink:

BTW: Imam samo paket od 1 GB prometa mjesečno, a skinio sam oko 5 ili 6 instalacija Power DVD-a a svaka instalacija je oko 80-100 MB :lol: :lol:
denahv

Post by denahv »

pepi wrote:www.ubuntu.com
@Pepi, iz kojeg si ti filma? :wink:
_mirko_
Napredujem
Napredujem

Post by _mirko_ »

lijepo da mozes gledati, ali kako ti bsplayer ne prikazuje a ovaj drugi da, meni nije jasno...
denahv

Post by denahv »

Ne znam koji mu je, u BS Playeru mogu gledati samo .avi, ništa drugo, nemam pojma... Ma meni je samo važno da sad mogu gledati i da sam to riješio...

@MladaNado, možeš li mi dati li BS Player? Rekao si da imaš :D

Hvala svima :wink:
Elektronicar

Post by Elektronicar »

Super dvd player nije ako imas vremena probaj.

http://rs206.rapidshare(dot)com/files/97701 ... .23MB_.rar

BS player kao i sve sto ti je potrebno warez-bb 8)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

BS player:

Code: Select all

http://rapidshare(dot)com/files/118328017/334_BS_Player_Pro_2.28.964_.rar
Post Reply