3 sive kutije na banderi cemu sluze

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
excrucio
Penjem se :)
Penjem se :)

3 sive kutije na banderi cemu sluze

Post by excrucio »

Na banderi ispred kuće imam 3 sive kutije koje su spojene na kablove od telefona.
Čemu one služe i da li se mogu spojiti s nekim prijemnikom (u nekoj od sivih kutija) i predajnikom pa da razgovaram besplatno ili na tuđi račun :?: :?: :D :D
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

to su verovatno razvodne kutije od telefonske linije za okolne kuce ili stanove.
nadjes neki mali telefon,na krajeve kabla stavis dve krokodil stipaljke,popnes se na banderu,nadjes gdje koja zice ide i spojis taj tvoj telefon na zice koje idu komsiji koga najvise mrzis i pricas sa tetkom u americi dok te komsija ne skuzi ,skine te sa bandere i ubije boga u tebi. :twisted: :D

pozdrav

ps:ovo objasnjenje je napisano u edukativne svrhe i ne odgovaram ni za kakvu materijalnu stetu koja nastane kao ni za fizicke ili mentalne povrede na osobi koje to proba u praksi. :roll: :D
Image
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

A u toj kutiji vjerovatno ima milion zica pa ti gadjaj koja je koja imas 50% sanse da pogines :D
Bolje se nemoj zezati sa tim, ako te uhvate platices veliku kaznu i pazarices batine od komsije :D
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

batine od komsije mu ne ginu ako ga uhvati a da ce struja da ga drmne to je mala sansa ako je u pitanju telefonska kutija. :wink: :D
Image
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

tox master wrote:batine od komsije mu ne ginu ako ga uhvati a da ce struja da ga drmne to je mala sansa ako je u pitanju telefonska kutija. :wink: :D
Kad smo vec kod toga, mjerio sam napon na telefonskom prikljucku, ima 70V, sad me zanima koliko struje moze dati? da napajam nesto sa telefonskog prikljucka, neonku npr :D
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

nevjerujem da moze dat nesto puno.
cini mi se da sam davno cackao oko toga i cini mi se da kad je linija otvorena napon pada na oko 5V dc a kada telefon zvoni to jest kada je poziv upucen onda bi trebalo da je napon oko 70V ac.
jedino sto bi se moglo mozda iskoristit ovaj napon od 5V ali i tu mislim da ne bi dobio vise od 100ma dok ti ne bi dosli iz poste pa ti jeb... znanje kao pokretacu teme! :twisted: :D

edit:
sad isprobano,bas me zanimalo. :D
napon mirovanja oko 51VDC
napon pri pozivanju oko 70VAC
napon kada je veza otvorena 10VDC
prikljucen potrosac koji vuce 40mA napon oko 4v.

znaci u praksi bi mogao da napajas neka logicka kola ili tako nesto sto radi na malom naponu a ne trosi mnogo struje.
Image
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Znaci mogao bih napraviti sekretaricu veoma lako :D
Bas me zanima rade li jos stari boxovi koji su zadrzavali napon na 70V i kad podignes slusalicu pa telekom ne zna da si se javio!
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Vece veselje od "komsije" bi moglo biti kad otvori kutiju da nadje roj strsljena u kutiji. :lol:
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Potpisujem!!! :D :D
Post Reply