Postovanje i lijepi pozdrav svima!
Imam problem sa MPLAB-om.
Radim kod u ASM-u, za PIC16f84A.
Prilikom pokretanja dijela koda u kojem se testira stanje RA0 (btfsc PORTA, 0), on kao da zanemari stanje tog pina i izvrsava sljedecu naredbu. Nakon toga, nakon sto izvrti ostatak programa i vraca se na pocetak, u sljedecem pokusaju odradi sve kako spada.
Drugi problem mi je taj da kada pozivam subrutinu putem CALL naredbe, on jednostavno ne zeli skociti do nje i obaviti njen kod.
Siguran sam da sam ukljucio dobre banke, siguran sam da je stanje ulaznih pinova u Stimulusu podeseno kako treba, tj. siguran sam da je kod ispravan, no kad radim sa MPLAB sim simulaciju rada programa, on se doslovno izblesira u toj prvoj rundi.
Pokusao sam reinstalirati MPLAB i staviti noviju verziju (8.1) no ne radi i dalje.
Kakvi savjeti?
Problem sa MPLAB-om
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Eh, rijesio sam. Primjetio sam da se izblesira samo ako mu prije testiranja stanja na nekom portu, ne udjem u BANK0.. Inace se u prvom krugu izblesira. Mislio sam da prilikom testiranja netreba ulaziti u BANK, ali ocito sam se prevario. Debugger zna najbolje.
Ispricavam se sto sam otvorio topic sad bezveze. Nije namjerno i dugo nisam nasao gresku u kodu.
Ispricavam se sto sam otvorio topic sad bezveze. Nije namjerno i dugo nisam nasao gresku u kodu.
Opet molim pomoc!
Trebam iskoristiti PORTA na PIC16F84A na sljedeci nacin: RA0-RA2 -> INPUT, RA3-RA4 -> OUTPUT.
Naravno, u TRISA mu posaljem sljedece: "00000111", no kad pregledavam sto je zapisano u registrima, vidim da TRISA ima "00011111". Kako to? Da li je to u redu? Nikad do sada nisam koristio PORTA pa nisam siguran!
Unaprijed zahvalan na pomoci!
Trebam iskoristiti PORTA na PIC16F84A na sljedeci nacin: RA0-RA2 -> INPUT, RA3-RA4 -> OUTPUT.
Naravno, u TRISA mu posaljem sljedece: "00000111", no kad pregledavam sto je zapisano u registrima, vidim da TRISA ima "00011111". Kako to? Da li je to u redu? Nikad do sada nisam koristio PORTA pa nisam siguran!
Unaprijed zahvalan na pomoci!