DVD Portable Player

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
skalper

DVD Portable Player

Post by skalper »

Gospodo,
Treba mi strucan savjet kako i da li je uopste moguce iskoristiti LCD (7")ekran vec postojeceg DVD Portable Player-a. Naime, isti sasvim dobro radi sa DVD-ovima, al bi simpa bilo preko tog istog ekrana gledati i TV Program. Da li je moguce dovesti video signal sa video rekordera (TV Tuner-a) i direktno spojiti na plocu s koje dolazi DVD signal na LCD?

Jos jedna jako bitna stvar, da li je ikako moguce osposobiti kakav univerzalni daljinski da radi s ovim cudom, makar osnovne funkcije, obzirom da je originalni izgubljen... To mi je ustvari bitno jer all region hack se unosi preko daljinskog.

Hvala
Firkragg

Post by Firkragg »

Ako ima ulaz za sliku onda svakako možeš, ako nema onda nikako jer ne postoji A/D oknverzija ili bilo šta što je potrebno za čitanje signala s TVa.
DVD se čita i direktno ispisuje na ekran.
I za daljinski isto, nekužim emu će ti kod portablea daljinski ali ako on podržava tu opciju (ima senzor za daljinski) onda bi vjerojatno radio bilo kakav univerzalni daljinski.
Pozdrav
skalper

Post by skalper »

Hvala Firkragg,
Kao sto vec rekoh, taj daljinski mi treba za upis all region koda, koji je u biti hrpa nekih brojeva...Senzor definitivno ima, al' kako kod za daljinski skontat obzirom da u knjizici nema ni s glave ovaj DVD player.
Da li je moguce razbit kod, od doticnog IR senzora, bez da nagadjam. I da li je u biti sifra svakog daljinskog sacinjena iz 3 znamenke.
skalper

Post by skalper »

Hvala Firkragg,
Kao sto vec rekoh, taj daljinski mi treba za upis all region koda, koji je u biti hrpa nekih brojeva...Senzor definitivno ima, al' kako kod za daljinski skontat obzirom da u knjizici nema ni s glave ovaj DVD player.
Da li je moguce razbit kod, od doticnog IR senzora, bez da nagadjam. I da li je u biti sifra svakog daljinskog sacinjena iz 3 znamenke.
Firkragg

Post by Firkragg »

Neznam kako bi to trebalo izgledat al probaj nešto smandrljat s običnim daljinskim?
Pozdrav
Post Reply