Pozdrav,
radim na home-made development boardu sa Maxim Dallasovim DS89C4x0 uCom zasnovanim na 8051 arhitekturi. Kako doticni uC ne posjeduje ADC odlucih se na externi IC. Nadjoh neku semu, medjutim uocavam jednu "sitnu" nejasnocu. Evo sheme:
Eh sad meni nije jasno kako je moguce da VCC bude ovako povezan sa 5 pinova uC-a kao i sa 5 pinova ADS7841? Nekako mi bas i nema logike da bude ovako postavljeno tj. svaka veza sa svakom i sa VCCom il mozda ja grijesim (veca sansa)
Potrebno misljenje..
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- VasilyZaitsev
- Pravo uznapredovao :)
- VasilyZaitsev
- VasilyZaitsev
Ma znam ba sta su "crvene" tacke nego ispade po semi da su pinovi 12-16 na ADS7841 medjusobno spojeni, a svi zajedno na VCC
Da ne bi slucajno trebalo da bude ovako:
Mrsko mi sad crtat semu, pa copy-pastat, skontat ces valjda i ovako sta hocu da kazem
Da ne bi slucajno trebalo da bude ovako:
Code: Select all
VCC
-------------
| | | | |
16 ---o--|--|--|--|---
15 ------o--|--|--|---
14 ---------o--|--|---
13 ------------o--|---
12 ---------------o---
- VasilyZaitsev
Eh evo proradio je sajt.
Sad vidim sa cim sam "ekvivalentiro" onaj dio sheme
Dakle, copy-paste iz datasheeta:
12 DOUT Serial Data Output. Data is shifted on the falling edge of DCLK. This output is high impedance when CS is HIGH.
13 BUSY Busy Output. This output is high impedance when CS is HIGH.
14 DIN Serial Data Input. If CS is LOW, data is latched on rising edge of DCLK.
15 CS Chip Select Input. Controls conversion timing and enables the serial input/output register.
16 DCLK External Clock Input. This clock runs the SAR conversion process and synchronizes serial data I/O.
Zar pinovi 12, 14 i 16 nisu signalni pinovi? Znaci, po mom misljenju, pinovi 13 i 15 bi trebali biti povezani direktno na VCC
Sad vidim sa cim sam "ekvivalentiro" onaj dio sheme
Dakle, copy-paste iz datasheeta:
12 DOUT Serial Data Output. Data is shifted on the falling edge of DCLK. This output is high impedance when CS is HIGH.
13 BUSY Busy Output. This output is high impedance when CS is HIGH.
14 DIN Serial Data Input. If CS is LOW, data is latched on rising edge of DCLK.
15 CS Chip Select Input. Controls conversion timing and enables the serial input/output register.
16 DCLK External Clock Input. This clock runs the SAR conversion process and synchronizes serial data I/O.
Zar pinovi 12, 14 i 16 nisu signalni pinovi? Znaci, po mom misljenju, pinovi 13 i 15 bi trebali biti povezani direktno na VCC