zanima me kako improvizirat obicnu lemilicu da mogu lemit SMD ili mogu sa obicnnm koja nema predebel vrh, mislio sam staviti tanki ekserpa neznam jel t o moze
treba mi samo za par smd ledica
SMD lemljenje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Ekser
Samo ako je bakarni... jer smanjuješ toplinsku provodljivost, pa ništa nećeš zalemiti...
Stari fazon je da namotaš oko vrha lemilice 5-6 namotaja 1,5-2mm debelu bakrenu žicu, pa vrh te žice malo iskuješ na oblik kakav ti najviše paše (jedno 5mm daleko od namotaja). I onda, naravno, malo vježbaš na nekoj staroj pločici, a ne odmah na dugo i studiozno pripremanom prototipu...

Samo ako je bakarni... jer smanjuješ toplinsku provodljivost, pa ništa nećeš zalemiti...
Stari fazon je da namotaš oko vrha lemilice 5-6 namotaja 1,5-2mm debelu bakrenu žicu, pa vrh te žice malo iskuješ na oblik kakav ti najviše paše (jedno 5mm daleko od namotaja). I onda, naravno, malo vježbaš na nekoj staroj pločici, a ne odmah na dugo i studiozno pripremanom prototipu...

- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
e fala careShenda wrote:Ekser![]()
![]()
![]()
Re: SMD lemljenje
ja sam ti to improvizirao na nacin da mjenjam tanke bakrene vrhove...a vrh sam napravio iz 2 dijela...jedan trajni od punog bakra promjera 5 mm...i kroz njega stavim tanku bakrenu iglu promjera koji mi odgovara...na taj nacin mogu napraviti razlicite igle te jednostavno mogu odlemiti bilo kakve smd chipove i komponente :lol:
Cirkus Kolorado :D