QBASIC

Programi za crtanje shema i pločica, simuliranje el. sklopova, savjeti. Diskusija o ostalim programima vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

QBASIC

Post by ivan 2 »

Pozdravcic svima htio bih da vas pitam ako moze kako u qbasicu napraviti IZVSNu datoteku EXE odnosno napisani program da radi bez otvaranja qbasica nesto slicno ka virtualx-ov program za proracun duzine antene. Htio bih da u tom formatu napisem neko programe koje sam vec radio koji su mi potrebni i zanimljivi.

Hvala
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

neznam tacno kako ide u qbasicu, vidi dal imas opciju make project.exe ili slicno.
u vb se nalazi pod file. trebalo bi da je isto...
Groovy
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by Groovy »

trazi tu negde oko compile ili build
zubagonivincenta
Napredujem
Napredujem

Post by zubagonivincenta »

ako moze kako u qbasicu napraviti IZVSNu datoteku EXE
U QBASIC-u ne može.
Može u QuickBasic-u, ali i taj ti radi samo pod DOS-om.
Sintakse QBASIC-a i QuckBasic gotovo se ne razlikuju, pa programi koji rade u Qbasic-u većinom bez ikakve promjene rade i u QiuckBasic-u.
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Lege svima hvala nabavio (a piraterija dis nabavljat) quick basic slozio sam jedan stari komp od cak 8 mb rama i procesora pentiuma 386 na taktu od 66 MHz i probo sam na njemu i radi jos programe nisam pravio al i to cu
jel ima ko 5 disketu za instalaciju wina 3.1 tati prije 10 godina je trebala disketa pa je preko nje prebacio neke podatke u wordu. Sjecam se tog windowsa iz djetinjstva pa kad sam ponovo slozio taj komp zasto da nema windows.
zubagonivincenta
Napredujem
Napredujem

jel ima ko 5 disketu za instalaciju wina 3.1
Imam ti ja kompletan WIN 3.1. na pet disketa i Quick Basic na tri dikete.
Mogao bih to kopirati s disketa i komprimirati. Samo kamo i kako da ti ta dva paketa pošaljem?
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Ja imam windowse 3.1 na 7 disketa al dobro nema veze ako ti nije problem posanji mi te windowse i onaj qbasic naravno ako ti se da . Svaku disketu zasebno komprimiraj i posalji. Mislim da ce tvoj qbasic bit bolji jer je tvoj vjerovatno samo za dos ja svog pokrenem i u win xp taj valda nije dobar.

Te programe mozes poslati na adresu elektronika1@gmail.com .

Jel teb treba kakvih programa ili vec cega.

Pozdrav!
zubagonivincenta
Napredujem
Napredujem

Ivane!
Sada idem u labos i vraćam se za koji sat. Tamo su mi svi ti programi. Svi su legalni, ali iz onoga davnog vremena kad je carevao DOS, a WIN je tek bio u povojima. Čim se vratim, poslat ću ti pojedinačno komprimirane diskete, kako si napisao.
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

ej lega sorry krivo sam upiso mail mail mi je elektronika2@gmail.com
nedavno mi je jedan glupan provalio na stari mail pa me sad ti mailovi stalno zbunjuju.
zubagonivincenta
Napredujem
Napredujem

Ivane! Imaš pravo Win31 dolazi na sedam disketa. Upravo sam ti sve poslao. Nadam se da je prošlo. Ako nešto nije išlo kako treba javi se.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ja sam radio u qbasicu dosta stvari i ima na netu da se skine compiler! Probajte google bas to exe converter ili tako nesto!
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Hvala ja to vec tjedan dana rjesavam sa legom Vincentom na jednom kompu ali ide mi polako jer mi je guzva neka doma stalno i tako. Al eto nesto smo napravili.
Post Reply