Pojacalo 20 000W
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Pojacalo 20 000W
evo ljudi vidite i ove sile i sta sve treba da se napravi, uh imal ko da bi bio spreman i za koliko vremena bi mogo sve ovo da uradi
http://www.geocities.com/pa_schematics/schematics.html
http://www.geocities.com/pa_schematics/schematics.html
Enigma_el
Ma nisu tu pločice problem, sve se to da napraviti modularno, da pločice budu euro formata ili manje...
Tu je naj... osigurati dovoljno struje, i adekvatno hlađenje!
Napajanje ispravljača direktno sa pancir osigurača, (min. 50A), trofazno...
Trafo, preraditi neki iz stare trafostanice... ili naručiti direktno od Đure Đakovića (ili već ko to mota?)...
Hladnjaci - tranzistori na radijator, a svako rebro izolirano... moglo bi se koristiti kao grijač za centralno grijanje prosječne obiteljske kuće...
Interesantan projekt , za stereo ti trebaju dva
Tu je naj... osigurati dovoljno struje, i adekvatno hlađenje!
Napajanje ispravljača direktno sa pancir osigurača, (min. 50A), trofazno...
Trafo, preraditi neki iz stare trafostanice... ili naručiti direktno od Đure Đakovića (ili već ko to mota?)...
Hladnjaci - tranzistori na radijator, a svako rebro izolirano... moglo bi se koristiti kao grijač za centralno grijanje prosječne obiteljske kuće...
Interesantan projekt , za stereo ti trebaju dva
previse interesantan, sto je najgore za stereo mi trebaju dva. znaci sve duplas od pancira pa do trafoa Djure Djakovica, tvoja me poruka malo oraspolozila.
naravno da nisam nista mislio poduzeti u vezi toga, mislim sa izgradnjom tog silnog pojacala, vec et to sam postavio da se malo vidi reko mozda nije neko imao priliku da pogleda nesto tako. ali sto i nije losa ideja kad bi to neki dobar elektronicar uradio, od lijepo uradjenih plocica, hm ploca hocu rec pa sve do mjerenja struje na izlaznim tranzistorima i podesavanjem citavog uredjaja i postavljanje istog u neko rucno uradjeni dizajn kutije. eto toliko od mene
pozz
naravno da nisam nista mislio poduzeti u vezi toga, mislim sa izgradnjom tog silnog pojacala, vec et to sam postavio da se malo vidi reko mozda nije neko imao priliku da pogleda nesto tako. ali sto i nije losa ideja kad bi to neki dobar elektronicar uradio, od lijepo uradjenih plocica, hm ploca hocu rec pa sve do mjerenja struje na izlaznim tranzistorima i podesavanjem citavog uredjaja i postavljanje istog u neko rucno uradjeni dizajn kutije. eto toliko od mene
pozz
Enigma_el
e sad neznam da li bi u toj situaciji pomoglo onaj trik sa alufolijom, onaj tip sto pravi zvucnik, nebi to znao rec ali to znaju ovi sto su to pokusavali, a ako bi uspjelo onda nebi trebala jos veca kolicina tih kontejnera jer ti zvucnici bi bili laksi nego sto bi i mogli da zamislimo. ostaje nam jos problem sa napajanjem, isto mozemo pokusat sa trikom (citaj izumom) sa onim baterijama nekog tipa AAA dali je R3 ili R6 to isto nebi znao rec, njih par komada uvezat i to je to.
Enigma_el