Pojacalo 20 000W

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
profi
Napredujem
Napredujem

Pojacalo 20 000W

Post by profi »

evo ljudi vidite i ove sile i sta sve treba da se napravi, uh imal ko da bi bio spreman i za koliko vremena bi mogo sve ovo da uradi :lol: :lol:
http://www.geocities.com/pa_schematics/schematics.html
Enigma_el
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

sa 5 razlicitih napona i sa ogromnom shemom, e sad bi dobro dosli ti vasi skeneri za ovu vrstu izrade ploce ... :D :D :D :D
Enigma_el
IGOMBAR
Napredujem
Napredujem

Post by IGOMBAR »

treba ti puno vremena da izgradiš 1 kw pojačalo a kamoli tek 20kw pojačalo a tek ako još nešto zamuljaš preporučujem ti da ne ideš u ovaj projekt imam ti ja jedno 33kw jednostavno pojačalo ako pronađem na kompu
YOO NIGGA
Shenda

Post by Shenda »

Ma nisu tu pločice problem, sve se to da napraviti modularno, da pločice budu euro formata ili manje...

Tu je naj... osigurati dovoljno struje, i adekvatno hlađenje!

Napajanje ispravljača direktno sa pancir osigurača, (min. 50A), trofazno...
Trafo, preraditi neki iz stare trafostanice... ili naručiti direktno od Đure Đakovića (ili već ko to mota?)...

Hladnjaci - tranzistori na radijator, a svako rebro izolirano... moglo bi se koristiti kao grijač za centralno grijanje prosječne obiteljske kuće...

Interesantan projekt :wink: , za stereo ti trebaju dva :!:
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

previse interesantan, sto je najgore za stereo mi trebaju dva. znaci sve duplas od pancira pa do trafoa Djure Djakovica, tvoja me poruka malo oraspolozila.
naravno da nisam nista mislio poduzeti u vezi toga, mislim sa izgradnjom tog silnog pojacala, vec et to sam postavio da se malo vidi reko mozda nije neko imao priliku da pogleda nesto tako. ali sto i nije losa ideja kad bi to neki dobar elektronicar uradio, od lijepo uradjenih plocica, hm ploca hocu rec pa sve do mjerenja struje na izlaznim tranzistorima i podesavanjem citavog uredjaja i postavljanje istog u neko rucno uradjeni dizajn kutije. eto toliko od mene :lol:
pozz
Enigma_el
Shenda

Post by Shenda »

Ručno urađen dizajn kutije???

Ništa od toga! Najprikladnije - kontejner! Onaj brodski, da ne bude zabune...
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

ja rucni, al mislio sam kod firme Fering iz bosne, da oni to urade jer imaju ljudi i dizalice isve :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Enigma_el
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

ajd recimo da si negdi nabavio Djurine transformatore, i dobio brodski kontenjer da to sve fino u njega slozis, e sad problem novi sta bi sa njim pogonio :lol: :lol: napravt kutije od jos par kontenjera i u njih poredat woofer-e :lol: :lol: :lol:
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

e sad neznam da li bi u toj situaciji pomoglo onaj trik sa alufolijom, onaj tip sto pravi zvucnik, nebi to znao rec ali to znaju ovi sto su to pokusavali, a ako bi uspjelo onda nebi trebala jos veca kolicina tih kontejnera jer ti zvucnici bi bili laksi nego sto bi i mogli da zamislimo. ostaje nam jos problem sa napajanjem, isto mozemo pokusat sa trikom (citaj izumom) sa onim baterijama nekog tipa AAA dali je R3 ili R6 to isto nebi znao rec, njih par komada uvezat i to je to.
Enigma_el
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

al jasno je da bi morali malo kvaliteznije chinceve kupiti i to ne one sa pijace vec neke puno/daleko kvalitetnije
Enigma_el
master
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by master »

a koji kredit da podignem :?: :lol: možda onaj na 15god. :?:
Shenda

Post by Shenda »

Ma daaaj...

Pa nećemo valjda sad o tako trivijalnim stvarima... :wink:

To je tema za neki ekonomski forum :!:
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

taj projekat nije tako velik, pogledaj shemu pa ces vidjet. cijena mu je neprilagodna za izgradnju ali se tako nesto moze da uradi. nisam bas dobro zagledo ali mozda je i problem u nabavci dijelova, mozda izlazni stepen je tesko nabavit ali kao stose vidi lako ga je slozit. :)
Enigma_el
IGOMBAR
Napredujem
Napredujem

Post by IGOMBAR »

nisam uspio naći 33kw shemu svi djelovi su bili lako pristupačni ali ti mogu ponudit oko 10000 televizorskih zvučnika i kontenjer za stare otpadne gumje
YOO NIGGA
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Treba pitati gospodina Boru (Boraomega).Covek ima iskustva u izradi pojacala :wink:
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

Da je to samo napraviti pojacalo. Treba jos jedan za stereo i zvucnici :)
Post Reply