sema pomoc :)

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Nedim_
Napredujem
Napredujem

sema pomoc :)

Post by Nedim_ »

e ovako. . .treba mi sema koja bi palila alarm kad se otvore vratasca slot aparata. . . alarm imam mislim da bi trebao koristit neki relej pa ako ima ko kakvu semu ili ideju molio bi da postavite :lol:
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

samo stavi taster koji je stisnut kada su vrata zatvorena. i taster povezes sa alarmom. mislim da ti nista komplikovanije ne treba
Nedim_
Napredujem
Napredujem

Post by Nedim_ »

pedja089 wrote:samo stavi taster koji je stisnut kada su vrata zatvorena. i taster povezes sa alarmom. mislim da ti nista komplikovanije ne treba
ja sam mislio da relej pali alarm a moze i tako ... vec sam pripremio relej!
razmislicu jos...hvala @pedja
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

mozes i kalem relea vezati na taster pa da on pali alarm, ali po meni je to nepotrebno...
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

e mozes taster da postavis i da ga povezes sa vremenskim relejom (da mu nastimas vrijeme na par sec. pa da se samo iskljuci) pa sa njega na svirenu a ako ti treba nesto profesionalno onda bi moro da nabavis par sklopova kao sto su senzor pokreta, akumulator i da postavis u ormaricu i dobio bi unekoliko kvalitetan sigurnosni sistem.
Enigma_el
Nedim_
Napredujem
Napredujem

Post by Nedim_ »

profi wrote:e mozes taster da postavis i da ga povezes sa vremenskim relejom (da mu nastimas vrijeme na par sec. pa da se samo iskljuci) pa sa njega na svirenu a ako ti treba nesto profesionalno onda bi moro da nabavis par sklopova kao sto su senzor pokreta, akumulator i da postavis u ormaricu i dobio bi unekoliko kvalitetan sigurnosni sistem.
alarm na senzor pokreta imam to mi je u frenda u kaficu...
pa mu obijaju aparate napravili kljuc ali cemo ih sredit kad ih uhvatimo na djelu ..
mislim koristicu taster i relej koji ce upalit alarm. . .jos cu samo da vidim gdje da spojim to u alarm :?
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

Sad mozda je ovo glupo ali :roll: ... U unutrasnjosti slot aparata je mrak stavis jednu foto diodu negde na sredinu (da ne bude upadljiva) jer ako stavis taster postoji verovatnoca da ce ga lopuze videti. Napravis neku sirenu da probija usi kad se upali. Ja bi mozda jos nekako umrezio slot aparate i napravio traxov gsm call alarm umemorisao broj alarma na svoj telefon kao alarm i kad neko otvori aktivira se sklop pocne da zavija sirena i call alarm zove tebe na mobilni a ti zoves policiju :)
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

drug da bi to rijesio najpovoljnije je da kupis one kineske alarme oni su 1km, a nisu bas za bacit pa radili mjesec mjesec... zaljepis alarm i magjet koji bodijes i kad kad se odvoji(otovris vrata) magnet pocne da pisti a ti izvuci prekidace da ga vi samo znate ugasit ha ya sretno!!
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

znaci u pitanju su ozbiljne postavke alarma. to je malo teze izvesti sa malo novaca, hm. mozes pokusat sa senzorima pokreta koji bi se nalazili unutra u prostoriji sa mreznim adapterom i akumulatorom povezani u slucaju da nestane napona al sve ovisi na koliko ti radi senzor pokreta, ako je na 220v onda ti ne treba a nije taj bas siguran jer neznam da li postoje problemi sa snadbijevanjem elektricne energije tog mjesta. i bitno je kako hoces da se alarm pali, dal da provalnik uspije provalit tj. da otvori vrata pa tek onda da se alarm upali ili nesto prije toga da ga upozori i da mu da znak da je alarm ugradjen. postoje rjesenja za te vrste problema
mislim da nije dobra ideja sa tasterom zbog vidljivosti.

smijesno mi je da ne napomenem al ti si gore vec napiso da su kopirali kljuc pa mogu da ulaze al heh, najbolje bi bilo da promijeni bravu i rijesio bi pola problema.
Enigma_el
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

profi meni se cini da on hoce samo da zastiti aparate od otvaranje a ne cele prostorije. to se krade u toku radnog vremena kad niko ne gleda. i tu bi ti bilo najbolje da napravis neki tihi alarm koji ce samo obavestavati konobare ili izbacivace. znaci neko malo zvonce u sanku ili tako negde. i kad zazvoni neko se od osoblja sa palijom malo proseta i ugazi lopova :lol: :lol:
ides na faktor iznanedjenja, tako ih sigurno hvatas.
ako pocne da pisti svi ce se razbezati i nema od hvatanja lopova nista...
i da taster se obavezno ugradjuje sa unutrasnje strane, tako da nema problema sa vidljivosti...
Nedim_
Napredujem
Napredujem

Post by Nedim_ »

pedja089 wrote:profi meni se cini da on hoce samo da zastiti aparate od otvaranje a ne cele prostorije. to se krade u toku radnog vremena kad niko ne gleda. i tu bi ti bilo najbolje da napravis neki tihi alarm koji ce samo obavestavati konobare ili izbacivace. znaci neko malo zvonce u sanku ili tako negde. i kad zazvoni neko se od osoblja sa palijom malo proseta i ugazi lopova :lol: :lol:
ides na faktor iznanedjenja, tako ih sigurno hvatas.
ako pocne da pisti svi ce se razbezati i nema od hvatanja lopova nista...
i da taster se obavezno ugradjuje sa unutrasnje strane, tako da nema problema sa vidljivosti...
bas tako pedja alarm u kaficu vec postoji naravno na pokret sto je @profi savjetovao... moram to frendu pomoc jer je kafic njegov sutra cu otic da nesto iskombinujem...
hvala svima na savjetima :wink:
profi
Napredujem
Napredujem

Post by profi »

heh onda je ocito problem u tomu sto ga nisam dobro razumio, a ja konto da treba prostoriju osigurat odma navalio na posao al nekaje nije nista lose :oops: ! onda ugradi mu onako kako su to drugi vec savjetovali, dobra je ideja :idea: i pozz
Enigma_el
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

samo vas slusam to jest citam i nerviram se kako komplikujete! :? :D
ma sta ce mu alarm,samo neka uzme negdje iz aparata fazu i postavi je odmah iza vrata sa unutrasnje strane i nema da brine o hvatanju lopova,vjerovatno nece imati bas puno snage za bjezanje posle malog elektrosoka i onda ga samo dokusuris! :twisted: :D
naravno treba napraviti neki sigurnosni prekidac na koji ce se ta zica iskljucivati sa napona kad ovlasteno lice treba da pristupi aparatu.

znate kako kazu u onoj reklami "zvuci sasavo ali mene ledja vise ne bole"
:D :D

pozdrav
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

tox master wrote:samo vas slusam to jest citam i nerviram se kako komplikujete! :? :D
ma sta ce mu alarm,samo neka uzme negdje iz aparata fazu i postavi je odmah iza vrata sa unutrasnje strane i nema da brine o hvatanju lopova,vjerovatno nece imati bas puno snage za bjezanje posle malog elektrosoka i onda ga samo dokusuris! :twisted: :D
naravno treba napraviti neki sigurnosni prekidac na koji ce se ta zica iskljucivati sa napona kad ovlasteno lice treba da pristupi aparatu.

znate kako kazu u onoj reklami "zvuci sasavo ali mene ledja vise ne bole"
:D :D

pozdrav
veoma bistro :lol: :lol:
zmedak5
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by zmedak5 »

bolje da stavi atomsku b**bu sta je pali otvaranje vrata
Nedim_
Napredujem
Napredujem