Security Bits ATMEGA8
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
-
Security Bits ATMEGA8
Pitanje je sledece:dal je moguce iscitavanje security bitsa iz atmel ATMEGA8-16PI kontrolerom
-
ma u stvari sam htio reci jel moze se uraditi Backup sadrzaja controlera(naravno posle toga presnimiti isti sadrzaj na drugu atmegu8),i posle ovoga sam svatio da nemoze,inace ovaj cip je od neki elektrondski uredjaj i je zasticen:Lock1,Lock2, eesave,bootsz1,bootsz0, bodlevel,boden,suto, ove podatke su sve potvrdjene kad idem preko Poni Prog2000 u rubrici configuration and security bits
Imas 4 lock bita inace izgleda da pony bas i ne cita sve ! eesave nije u grupi lock bita , bootsz1 i bootsz2 jesu kao sto mozes i iscitat bitovi koji koji odredjuju velicinu zauzeca programske memorije za bootloader i nemaju nikakve veze s lock bitovima , boodlevel, boden, suto[mislim da su dva bita] kao sto se mose iscitat iz naziva su setiranja brownout detektora , suto ima vese s setiranjem startnog kasnjenja na pow i wdt i naravno nemaju vese s lock bitovima . Ukratko kod AVR i mega serije [ koja nije u full lock down mode-u] zakljucani chip odgovara na upit programatora za ID[ identifikacijom] sa 00 01 02 ako odgovori sa pravim IDom 1E xx xx tada znaci da nije zakljucan i moze se normalno iscitat programatorom i kopirat u n primjeraka.
Pozdrav
P.S koliko ja znam zakljucani IC ne moze citat ni jedan configuracioni byte pa tako ni Low fuse , High fuse bytove , lock byte, kalibracioni byte i extended fuse byte [ 8 bita]. Sve konfiguracione bytove koje pokusas procitat vratit ce kao "00" .
Pozdrav
P.S koliko ja znam zakljucani IC ne moze citat ni jedan configuracioni byte pa tako ni Low fuse , High fuse bytove , lock byte, kalibracioni byte i extended fuse byte [ 8 bita]. Sve konfiguracione bytove koje pokusas procitat vratit ce kao "00" .