Motorola V3

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
alen_z
Napredujem
Napredujem

Motorola V3

Post by alen_z »

Bio bih zahvalan ako bi mi netko dao par uputa kako napraviti mali program koji ce komunicirat sa mobitelom, nesto tipa izvuci prvi broj iz imenika il tako nekako, znaci mobitel se spoji sa kompom preko USB kabela i sad kako dalje??

Dal ima neko kakav tutorial il nesto slicno... bilo bi dobro kad bi se to moglo odradit iz C/C++ -a (MSVS2005, Borland C++ builder) ili pak iz delphia, nadam se da assembler nije potreban :D
Zatim, dal je potrebno pisat drajver il nesto slicno, dal vec postoji neki gotov primjer na netu?

pozdrav
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Ne znam tacno ali asembler ti garant nece biti potreban. 99% sam siguran da mozes surfati po mobitelovom imeniku uz pomoc AT komandi. Trebas naci set AT komandi za tu tvoju motorolu i procitati.

Ako hoces da pises programe ZA mobitele onda nadji na proizvodjacevoj stranici SDK za taj mobitel. Tu budu razni primjeri i kompajleri...

Znaci komunikacija je obicno obicna seriska komunikacija cak i kada ga nakacis preko USB-a, samo se kreira virtualni seriski port.
alen_z
Napredujem
Napredujem

Post by alen_z »

Hm, nadam se da je tako :)

Evo sto sam nasao:
http://www.csparks.com/MotoBackup/MotorolaAT.xml

Samo nije mi jasno kako da pozovem CreateFile(), pod kojim portom... kako da znam koji je virtualni port od motorole ako ga uopce ima, mozda da probam direktno po USB postu pisat mada to nisam nikad radio??

Dal imas kakav primjer koda za neki drugi mobitel kako se to radi cisto da vidim jer mi je to prvi put da tako sta radim ..

pozz
alen_z
Napredujem
Napredujem

Post by alen_z »

Sad cu napravit sniffer na CreateFile pa cu vidjet koji port otvara orginalni program koji dolazi na CD-u uz motorolu
alen_z
Napredujem
Napredujem

Post by alen_z »

Nakon iscrpnog reversanja motorolinih programa dosao sam do informacije da se kreira virtualni COM port pod brojem 5, znaci COM5 :))))))

Mislim da ce dalje biti lako..

hvala na pomoci trax, ako imas jos koju info/savjet da mi das slobodno go daj ;)
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Hehe, okej nema problema. Broj porta je mozda genericki (u slucaju da ti je na PC-u vec zauzet naziv COM5), mozda to nekad bude COM6... COM26... tako da to predvidi u programu (izbor porta). Sve ostalo je klasika, posaljes AT komandu, dobijes odgovor, parsiras i eto ga.
alen_z
Napredujem
Napredujem

Post by alen_z »

Ok.. za pocetak koristim HyperTerminal za "dopisivanje" sa mobitelom. Pokusavam da mi ispise prvi entry iz imenika ali nikako da uspijem, ja mu saljem AT+CPBR=1 a on mi samo vrati OK ??? :))

pozz
alen_z
Napredujem
Napredujem

Post by alen_z »

sve sam uspio, trax jos jednom, puno ti hvala!!!!

http://www.forensicswiki.org/wiki/AT_Commands
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

O-kej :)
Post Reply