PIC 16F84A, kako da ga programiram sa BeeProgom?

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
cubica

PIC 16F84A, kako da ga programiram sa BeeProgom?

Post by cubica »

Hi, :D

treba mi da isprogramiram 16F84A sa BeeProgom da bih sastavio Xprog. Imam hex fajl i nove PIC-ove ali...avaj, nesto mi ne stima. Sa PICom nisam bas 'kod kuce' pa moram da vas zamolim za pomoc posto ste mnogo iskusniji sa njim.

Evo sta se desava...uzmem blanko-nov PIC i iscitam sa Bee-jem i kad pogledam u bafer sadrzaj flasha je 0000 0000 0000...a eeproma 00 00 00... Kad obrisem bafer sadrzaj bude 3FFF 3FFF 3FFF odnosno FF FF FF...
To je prvo sto sam primetio. Moj problem je sledeci...unesem hex fajl koji mi treba u bafer i programiram PIC, kad ponovo iscitam isti PIC sadrzaj je identican kao originalan, ali kad snimim bafer pa uporedim sa orig. fajlom pomocu recimo HexWorkshopa, razlikuje se???? Cak se razlikuje i kad ih uporedim sa properties, hex fajl iz PIC bude manji skoro za kilo.
Proverio sam sa selftestom Bee-ja..sve je OK. Ovo se u drugim slucajevima nije nikad desavalo, samo sa PIC-om.
Sta ustvari treba da setujem kad programiram PIC, evo onoga sto Bee nudi...
insertion test (enable-disable)
device ID check (enable-disable)
erase before programing (enable-disable)
blank check before programming (enable-disable)
verify after reading (enable-disable)
verify (once-twice)
verify options (VCCnom +/-5%, VCCnom +/- 10%, 4.00-5,50V)
Programming parametars (user program memory and ID locations - data EEPROM memory - configuration bits)

configuration bits
ID0: 0F
ID1: 0F
ID2: 0F
ID3: 0F

oscilator 01=XT
watchdog 0=disable
power-up timer 0=enable
code protect 1=OFF

sta tacno treba cekirati od ovih opcija???????????
ima li potrebe pre programiranja brisati PIC, raditi blank check, verify je u redu kao i napon za A extenziju, stavio sam i da hocu da programiram user program memory (flash) i data EEPROM (eeprom),
oscilator na XT, i sve ostalo dizejblovao (watchdog, power-up timer i code protect)

Krajnji rezultat mi je da Xprog nema odziv..ne vidi se a vidim i da ne osciluje quartz od 8Mhz za PIC, mora da PIC nije dobro programiran.

Ima li ko ideju...zabolese me ruke od kucanja....inace, prebrljao sam sve po sajtu ali je sve vezano za AllPIC i druge programatore.

prilazem i hex fajl koji bih trebao-ali pravilno da zabodem u PIC.

hvala unapred,

cubica :cry:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... C16F84.rar
Post Reply