evo pretrazivao sam po kuci i nasao MC68HC811E2FN, cini mi se da to bese neko mikrokontroler. Jeste! Super! Bio sam odusevljen... ali na kratko posto sam se setio da mi treba programator lol e sad da li neko od vas ima neku semu (neko prostor) programatora,... a najbolje bi bilo kad bi i za ovaj moj postojalo nesto kao "Blesavi PIC programtor"
M68HC11AFxxx koristi externi rom/flash za pohranu programa. Za ovog s xx811xx neznam , onaj gornji se koristio nekad davno u recimo HDu .
U svakom slucaju u dokumentaciji ce ti sve pisat.
Pozdrav
Ocito da je MCU s svojom prg memorijom samo je nesto mnogo mali za bilom kakav ozbiljniji program ?! Varijanta koju sam ti ja naveo koristi ext eeprom za prg memoriju .Znaci imas njegovu dokumentaciju !! Pa onda vrlo vijerojatno i pise algoritam za programiranje .
pozdrav
Pa jel imas algoritam za programiranje u dokumentu ? Ako imas [ vrlo vjerojatno ] ostalo je stvar da ga samo pretocis u neki programcic i tako rijesis svoj problem ili .......Mislim da neces lako nac neki brzopotezni programator za njega. Ostaje ti ili da kupis programator ili da ga sam napravis . A kad se vec bavis s programiranjem MCUa to ti nebi trebao bit neki problem , jer su ti algoritmi relativno jednostavni.
pozdrav
Nasao ciga potkovicu i onda resio da kupi konja (poslovica)
Motorola se kaci na PC preko npr. MAX232, a softver za programiranje mozes naci po sajtovima koji se bave dekodiranjem auto kasetofona.
s tako malom programskom memorijom ?? malo cudno [ mozda je samo inicijalna ?] mos mislit sto bi crosscompiler napravio !!! tako da je programiranje u asembleru mozda najbolje rijesenje.
@MasterRW stavi dokument koji si nasao na board da vidimo sto ima.
pozdrav
Prozvodjaci najcesce postave asembler kao poklon korisnicima njihovog proizvoda . A posto je on 90% zapravo neka vrsta text editora [ da ne pises naredbu sub r1, r2 kao recimo 95a2 , izvrsnog koda[strojnog] ] a i nije neka velika investicija tj dio je razvojnog projekta samog ICa , uz ostale alate koji se tu nadju u ponudi ali se ostali alati uglavnom placaju itd...
Asembler ces od svih proizvodjatja MCUa i processora dobit bez problema besplatno sa jos ponekim korisnim alatom.I ostaje ti samo da se s njim upoznas na internoj razini[MCU] i mozes krenut na posao.
pozdrav
EEPROM Motorole 68hc11 se moze uz malu modifikaciju osnovnog razvojnog sistema isprogramirati self programming rutinom.
Ako te bas interesuje kako pisi na mail.
Moje je misljenje ovakvo. Ako ima 512 byta samo nek napise "bootloader" za UART , tesko da ce zauset vise od 60-100 byte ,[najjednostavnije] i spoji fizicki EEPROM i MCU, MCU spoji i s UART porotm ,napise skriptu u VB za treansfer file u port MCUa i nemora trosit novac na tkzv "osnovni razvoji system" . Ako nema onda valjda ima neki programtoric ako se vec zeli bavit s navedenom porodicom MCUa sto mu je zapravo najjednostavnije pogotovo za one clanove iste porodice koji nemaju ni byte interne programske memorije.
Pozdrav