HDD Media Player

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
skalper

HDD Media Player

Post by skalper »

http://cgi.ebay.com/Mvix-Multimedia-Cen ... dZViewItem
Pozdrav svim elektronicarima u nadi da ce neko pokusat objasnit kako ovaj uredjaj prije svega radi i da li je moguce uopste nesto tako odradit sa regularnim dvd/divx player-om.
Na gornjem linku, ko me je mrsko otvarat, prodaje se uredjaj koji je u biti isti kao i bilo koji dvd/divx player (ESS chip je u njemu) samo sto informacije umjesto sa glave DVD citaca uzima sa Hard Diska.
Kakva elektronika bi se tu trebala doradit sa vec postojeceg playera, i da li je uopste moguce tako nesto odradit ono homemade.
Mislim da ce ovaj uredjaj napravit revoluciju kad su u pitanu mp3, video i foto kolekcionarstvo....
HDD 300GB dovoljan za preko 200 filmova (divx), hiljade mp3-ca, slika da ne govorim, i sve radi bez PC i mnostva suvisnih kablova....

Hajde pozdrav i hvala

Skalper
skalper

Post by skalper »

Za one znalce sto su u TZ i voljni su radit na ovom, spreman sam ustupiti svoj DVD/DIVX player za potrebe eksperimenta.

Skalper
buco

Post by buco »

Pa racunalu za obradu slike nije bitan izvor podataka dali s elektronike koja cita DVD ili s elektronike koja upravlja HD , Gotovo svi ozbiljniji proizvodjatji MCUa imaju pod "samples" [ SW] aplikacije za FAT16/32 . Mislim da da netu nije problem nac shemu spajanja HD na sabirnicu, a jos bolje mislim da imozes nac citave sheme [ za ATMEl sam 100% siguran] koje vec imaju kopletan spoj HD i MCUa s pripadajucom aplikacijom . Vidi malo okolinu hardwera DVDa tj odakle se podaci uzimaju , najvjerojatnije se to ic na DDRAM/SDRAM a mozda na SPI port , ali to je vec nagadjanje pogledaj si na HWu.
Pozdrav
skalper

Post by skalper »

Hvala Buco na odgovoru, mada meni kao laiku to nesto puno ne znaci.
Evo mog amaterskog vidjenja situacije pa mi pokusaj objasnit konkretno sta da probam.

Ispod poklopca DVD playera se jasno vidi da kablo sa glave lasera salje informacije sa DVD medija na plocu playera. Radi se o trakastom kablu sa nekih 6 ili 8 parica. Posto vec imam external HDD sa svojim napajanjem i USB prikljuckom nemoram se brinut o voltima i napajanju HDD sa DVD-ovog napajanja. Laicki gledano ostaje samo da se odredi koje zice sa USB od HDD treba spojiti na port gdje je prethodno bila spojena glava lasera. Vjerovatno je to sve SCI-FI al iskreno na bazi te iste fantazije je sve dosad i napravljeno, i radi.

Ajde ako nije tesko da mi malo to sve objasnis na ovaj moj amatersko-elektronicki jezik.

Hvala
buco

Post by buco »

Pa da i ja tebi laicki kazem , vjerojatno nece ici USB na ulaz za/sa DVD citaca . Prvo je to stvar nacina komunikacije serijski/paralelni [ vjerojatno je serijski ? ! , mozda 4 bitni paralelni ..? ostalo su napajanja glave , regulator snage laserske diode isl. ako je 6-8 zica , tu je nabolje imat shemu ICa ili podatke o samoj Laserskoj diodi s pripadajucim sustavom sensoza ] pa onda protokola ." Najgore" je ako je koristen IC posebno dizajniran za DVD u kojem je integrirano i racunalo i senzorski ulazi i izlazi itd.. i nema mogucnost da prihvati externi uredjaj na nekom od "standardnih" komunikacionih protokola. Firme cesto koriste IC-e dizajnirane za odredjeni uredjaj jer to poodavno nije neki trosak.Pokusaj nac podatke o ICu koji vrsi obradu podataka i kontrolu nad uredjajem pa ce ti stvari bit mnogo jasnija . Pitanje je dal taj IC ima ulaz/e externih/og portova i dal ih bootloader/aplikacija podrzava ?!
Pozdrav
To ti je slicno digitalnom reciveru gotovo svi danjasni reciveri koriste STov STi5518 processor/descrambler/dekoder..sigurno jedan od najboljih danas na trzistu I tehnicki gledano svi oni mogu bit dreambox-evi cak i bolji jer je to pitanje iskljucivo najprije vezano na FW , tek kasnije se moze pricat o dodavanju modema i sl. To sto nisu je jedna sasvim druga prica.Tako bi se moglo i desit i ICu koji je koristen u tvom DVDu pogotovo ako je namijenjen sirem krugu korisnika [ dizajnera sustava] sa vecim i manjim zahtijevima na HW rijesenju ICa.
Post Reply